Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στα Γεράνεια Όρη: Εικόνες καταστροφής- Πάνω από 40.000 στρέμματα έγιναν στάχτη (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

​Για δεύ­τε­ρη ημέ­ρα μαί­νε­ται η μεγά­λη πυρ­κα­γιά σε Κοριν­θία και Δυτι­κή Αττι­κή,. Μέχρι στιγ­μής έχουν γίνει στά­χτη πάνω από 40.000 στρέμ­μα­τα δασι­κής έκτα­σης, ενώ έχουν καεί και περιου­σί­ες. Άγνω­στος παρα­μέ­νει ακό­μη ο αριθ­μός των καμέ­νων σπιτιών.

Μεγά­λος αριθ­μός επί­γειων δυνά­με­ων και το σύνο­λο των ενα­έ­ριων δυνά­με­ων Πυρό­σβε­σης δίνουν μάχη με τις φλό­γες, προ­σπα­θώ­ντας να σβή­σουν τη φωτιά που ξέσπα­σε το βρά­δυ της Τετάρ­της στον Σχί­νο Κορινθίας.

GERANEIA12

Τα κόκ­κι­να σημεία αντι­στοι­χούν σε ενερ­γά μέτωπα

Τη συγκρα­τη­μέ­νη αισιο­δο­ξία του για την πορεία της πυρ­κα­γιάς που μαί­νε­ται σε Κοριν­θία και Δυτι­κή Αττι­κή, εξέ­φρα­σε ο υφυ­πουρ­γός Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας και Δια­χεί­ρι­σης Κρί­σε­ων, Νίκος Χαρ­δα­λιάς, στο πλαί­σιο έκτα­κτης ενημέρωσης.

Σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό στο σημείο επι­χει­ρούν 278 πυρο­σβέ­στες με 89 οχή­μα­τα, 10 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, καθώς επί­σης όλα τα δια­θέ­σι­μα ενα­έ­ρια μέσα δια­τέ­θη­καν στην πυρό­σβε­ση (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 10 PZL, 1 Σινούκ, 2 E/Π για συντο­νι­σμό από αέρος). Στην προ­σπά­θεια για κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς συν­δρά­μουν οι Ένο­πλες Δυνά­μεις, υδρο­φό­ρες ΟΤΑ & εθε­λο­ντές πυρ/στες. Το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συντο­νί­ζει ο αρχη­γός του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, αντι­στρά­τη­γος Στέ­φα­νος Κολοκούρης.

Η μεγά­λη κατα­στρο­φή, μόλις λίγες μέρες από την έναρ­ξη της αντι­πυ­ρι­κής περιό­δου (1 Μάη), ανα­δει­κνύ­ει, για άλλη μια φορά, τις δια­χρο­νι­κές εγκλη­μα­τι­κές ευθύ­νες των κυβερ­νή­σε­ων που όχι μόνο αφή­νουν στο έλε­ος των πυρ­κα­γιών τον λαό και τους πυρο­σβέ­στες, αλλά, πολύ περισ­σό­τε­ρο, με την πολι­τι­κή τους πυρο­δο­τούν «βόμ­βες» όπως αυτή στα Γερά­νεια Όρη, χτες στο Μάτι, αύριο κάπου αλλού…

GERANEIA11 GERANEIA9 GERANEIA8 GERANEIA7 GERANEIA6 GERANEIA5

​Πηγή φωτό: Καθημερινή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο