Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στην Εύβοια: Απομακρύνονται με πλωτά μέσα οι κάτοικοι του χωριού Αγία Άννα

Μεγά­λη μάχη δίνουν οι πυρο­σβέ­στες στα χωριά την Σκε­πα­στή και την Κερά­μεια της Βόρειας Εύβοιας που ενώ είχε ζητη­θεί η εκκέ­νω­σή τους κάποιοι κάτοι­κοι παρέμειναν.

Οι φωτιές κύκλω­σαν τα χωριά, οι πυρο­σβέ­στες αψη­φώ­ντας τους καπνούς και τις φλό­γες μπή­καν μέσα στα χωριά για να σώσουν τους ανθρώ­πους και προς στιγ­μήν εγκλω­βί­στη­καν και οι ίδιοι. Αργό­τε­ρα κατόρ­θω­σαν να βρουν το δρό­μο της εξό­δου οδη­γώ­ντας τους ανθρώ­πους με ασφά­λεια εκτός κινδύνου.

Ωστό­σο συνε­χί­ζουν να ερευ­νούν στα σπί­τια για ανθρώ­πους που πιθα­νά να έμει­ναν εκεί, ενώ παράλ­λη­λα δίνουν μάχη με τις φλό­γες στις αυλές των σπι­τιών για να περιο­ρί­σουν τις καταστροφές.

Στο χωριό της Αγί­ας Άννας αλλά και στην παρα­λία της δεκά­δες άνθρω­ποι άρχι­σαν αν επι­βι­βά­ζο­νται σε πλοία για να απομακρυνθούν.

Σύμ­φω­να με τον λιμε­νάρ­χη της Αιδη­ψού τον Σωτή­ρη Δανί­κα που μίλη­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήδη έχει ξεκι­νή­σει η επι­χεί­ρη­ση. Αυτή τη στιγ­μή υπάρ­χουν 10 μικρά καρα­βά­κια που παρα­λαμ­βά­νουν τους πολί­τες και τους οδη­γούν σε ασφα­λές περι­βάλ­λον σε ένα του­ρι­στι­κό σκά­φος 200 ατό­μων που βρί­σκε­ται ανοι­χτά, ενώ συγ­χρό­νως έχει δοθεί εντο­λή και σε άλλα ferry boat από την Αιδη­ψό και κινού­νται προς την Αγία Άννα για να παρα­λά­βουν όσους ανθρώ­πους χρεια­στεί» όπως είπε.

Τέλος οι ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις και τα επι­κίν­δυ­να μέτω­πα φωτιάς που υπάρ­χουν κατά μήκος του δρό­μου από τις Κεχριές μέχρι την Αγία Άννα έχουν κάνει το δρό­μο αδιά­βα­το και η κυκλο­φο­ρία έχει δια­κο­πεί. Ακό­μη και τα πυρο­σβε­στι­κά αυτή τη στιγ­μή κινού­νται προς Αγ. Άννα μόνο δια μέσω της Στροφυλιάς.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο