Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στην Εύβοια: Η μεγαλύτερη καταστροφή όλων των εποχών στην Ελλάδα από μία και μόνο πυρκαγιά!!!

Τη μεγα­λύ­τε­ρη κατα­στρο­φή όλων των επο­χών στην Ελλά­δα από μία και μόνο πυρ­κα­γιά προ­κά­λε­σε η πυρ­κα­γιά που μαί­νε­ται στην Εύβοια σχε­δόν 10 ημέ­ρες με ευθύ­νη της κυβέρνησης.

Η εκτί­μη­ση για την έκτα­ση της κατα­στρο­φής στην Βόρεια Εύβοια είναι από το ευρω­παϊ­κό σύστη­μα δορυ­φο­ρι­κών κατα­γρα­φών EFFIS, που προσ­διο­ρί­ζει στα 507.950 στρέμ­μα­τα την καμέ­νη έκτα­ση ενώ υπο­λο­γί­ζει ότι μπο­ρεί να φτά­σει τα 700.000.

Συγκλο­νι­στι­κή είναι η φωτο­γρα­φία που δημο­σιεύ­ει η δορυ­φο­ρι­κή υπη­ρε­σία Copernicus/Emergency Management Service- Mapping της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης και απει­κο­νί­ζει το εύρος της πυρ­κα­γιάς στην Εύβοια.

Το εντυ­πω­σια­κό είναι ότι το σύστη­μα EFFIS προσ­διό­ρι­ζε την καμέ­νη έκτα­ση στα όρια Ηλεί­ας-Αρκα­δί­ας (ξεκί­νη­σε από την Αρχαία Ολυ­μπία και κατα­καί­ει την Γορ­τυ­νία) σε 150.150 στρέμ­μα­τα που είναι δεύ­τε­ρη μεγα­λύ­τε­ρη κατα­στρο­φή από πυρ­κα­γιές στην χώρα μας αυτό το καλοκαίρι.

Ακο­λου­θεί με 111.120 καμέ­να στρέμ­μα­τα η φωτιά που κατέ­κα­ψε την Λακω­νία (στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του Γυθεί­ου) και στην τέταρ­τη θέση η πύρι­νη λαί­λα­πα στην Αττι­κή που απο­ψί­λω­σε συνο­λι­κά –σύμ­φω­να με το EFFIS- 84.540 στρέμ­μα­τα δάσους.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο