Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στην Εύβοια: Συνεχίζει να καίει για τρίτη ημέρα — Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Άλλη μια νύχτα αγω­νί­ας έζη­σαν οι κάτοι­κοι των περιο­χών Μακρυ­μάλ­λη και Πλα­τα­νιά στην Εύβοια, εξαι­τί­ας των ανα­ζω­πυ­ρώ­σε­ων των μετώ­πων της φωτιάς.

Οι προ­σπά­θειες που κατέ­βα­λαν οι ενι­σχυ­μέ­νες δυνά­μεις της πυρο­σβε­στι­κής μέσα στη νύχτα και η άπνοια επέ­τρε­ψαν η φωτιά να περιο­ρι­στεί σε μια χαρά­δρα, πριν από το χωριό Πλατανιά.

Οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις ενι­σχύ­θη­καν πριν από τα μεσά­νυ­χτα και ως το ξημέ­ρω­μα κατέ­βα­λαν προ­σπά­θειες να οριο­θε­τή­σουν πλευ­ρι­κά μέτωπα.

FOTIA6

Δημιουρ­γή­θη­κε αντι­πυ­ρι­κή ζώνη με χωμα­τουρ­γι­κά μηχα­νή­μα­τα γύρω από το χωριό.

Την ίδια στιγ­μή πυκνοί μαύ­ροι καπνοί υψώ­νο­νται από το παρ­θέ­νο πευ­κο­δά­σος κι έχουν καλύ­ψει όλο τον ορί­ζο­ντα. Η φωτιά συνε­χί­ζει να καί­ει, αν και σε από­στα­ση από το χωριό.

Οι πρώ­τες πτή­σεις των ελι­κο­πτέ­ρων λίγο πριν από τις 6.30 το πρωί βρή­κε τις φλό­γες σε έντα­ση αλλά την πυρ­κα­γιά περιο­ρι­σμέ­νη στην χαράδρα.

FOTIA5

Σύμ­φω­να με τον Αντι­πε­ρι­φε­ρειάρ­χη Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας κ. Θανά­ση Καρα­κάν­τζα, «οι ρίψεις νερού των ελι­κο­πτέ­ρων είναι στο­χευ­μέ­νες», ενώ «δεν υπάρ­χει κανέ­να άλλο ενα­έ­ριο μέσο που θα μπο­ρού­σε να πετά­ξει στην επι­κίν­δυ­νη περιο­χή, μέσα στη χαράδρα».

Δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής επι­χεί­ρη­σαν σε δύσβα­τα σημεία τη νύχτα για να περιο­ρί­σουν τα μέτωπα.

FOTIA2

Χθες βρά­δυ η πυρο­σβε­στι­κή προ­χώ­ρη­σε σε ενί­σχυ­ση και ανα­σύ­ντα­ξη των δυνά­με­ων της. Από το πρωί φθά­νουν οχή­μα­τα και προ­σω­πι­κό από σχε­δόν όλη την Ελλάδα.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η δύνα­μη που επι­χει­ρεί στην Εύβοια είναι 198 πυρο­σβέ­στες με 92 οχή­μα­τα, 12 πυρο­σβέ­στες με 6 οχή­μα­τα από το Μηχα­νο­κί­νη­το Ειδι­κό Τμή­μα Πυρο­σβε­στι­κών Επι­χει­ρή­σε­ων (ΜΕΤΠΕ) και 22 ομά­δες πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος με 172 πυρο­σβέ­στες, καθώς και το Κινη­τό Επι­χει­ρη­σια­κό Κέντρο «Όλυ­μπος».

FOTIA1

Συνέ­δρα­μαν 2 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των του Ελλη­νι­κού Στρα­τού, 8 μηχα­νή­μα­τα έργου και 10 υδρο­φό­ρες της Περι­φέ­ρειας και των Ο.Τ.Α., η Δασι­κή Υπη­ρε­σία, το ΕΚΑΒ καθώς και 38 εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες και 6 εθε­λο­ντι­κά πυρο­σβε­στι­κά οχήματα.

FOTIA3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο