Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στη Βούλα: Εντολή εκκένωση 4 οικισμών — Συνεχείς αναζωπυρώσεις — Πληροφορίες για τραυματίες

Ανη­συ­χη­τι­κές δια­στά­σεις παίρ­νει, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η πυρ­κα­γιά στην ‘Ανω Γλυ­φά­δα, η οποία ξεκί­νη­σε από το τέρ­μα της οδού Μετσό­βου και καί­ει έκτα­ση με πουρ­νά­ρια και ξερά χόρ­τα στους πρό­πο­δες του Υμητ­τού. Έχουν καεί δύο σπί­τια και κάποια αυτο­κί­νη­τα, ενώ αρκε­τά σπί­τια έχουν υπο­στεί ζημιές.

– Εκκέ­νω­ση γηρο­κο­μεί­ου στη Βούλα

– Στην περιο­χή Χέρω­μα, πάνω από την Στρα­τιω­τι­κή Σχο­λή Ευελ­πί­δων, βρί­σκε­ται το πύρι­νο μέτω­πο που πέρα­σε μέσα από το Πανό­ρα­μα της Βού­λας. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η πυρ­κα­γιά κατευ­θύ­νε­ται προς την Βάρη, υπο­βοη­θού­με­νη και από τους άνε­μους που πνέ­ουν στην περιοχή.

– Πλη­ρο­φο­ρί­ες για τρεις τραυ­μα­τί­ες πυρο­σβέ­στες — Συνε­χείς ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις στην Άνω Βούλα

– Ο δήμαρ­χος Βάρης — Βού­λας — Βου­λιαγ­μέ­νης Γρη­γό­ρης Κων­στα­ντέλ­λος μιλώ­ντας στον ΣΚΑΪ ανα­κοί­νω­σε ότι δίνε­ται εντο­λή εκκέ­νω­σης για τις περιο­χές Χέρω­μα, Εξο­χή, Νέα Κάλυ­μνος και Δίλο­φο. Σύμ­φω­να με τον ίδιο οι φλό­γες έχουν πλη­σιά­σει τα πρώ­τα σπί­τια σε από­στα­ση 800 μέτρων.

– Δύο κατά­κοι­τοι ηλι­κιω­μέ­νοι που εκκε­νώ­θη­καν νωρί­τε­ρα, έχουν μετα­φερ­θεί προ­λη­πτι­κά στο Ασκλη­πιείο της Βού­λας με ασθε­νο­φό­ρο του ΕΚΑΒ. Επι­πλέ­ον ένας πυρο­σβέ­στης μετα­φέρ­θη­κε με ανα­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα στο 251 Γενι­κό Νοσο­κο­μείο Αερο­πο­ρί­ας, σε καλή κατάσταση.

– Σε γενι­κή επι­φυ­λα­κή έχει κηρυ­χθεί όλη η δύνα­μη της Αττι­κής, ενώ έχουν κινη­το­ποι­η­θεί από το Αρχη­γείο του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος δυνά­μεις από Πελο­πόν­νη­σο και Στε­ρεά Ελλάδα.

Πυροσβεστική: Βελτιωμένη η εικόνα στο μέτωπο

Ο εκπρό­σω­πος Τύπου της Πυρο­σβε­στι­κής δήλω­σε ότι η εικό­να στο μέτω­πο είναι βελ­τιω­μέ­νη καθώς και ότι τα πυρο­σβε­στι­κά αερο­σκά­φη και ελι­κό­πτε­ρα θα επι­χει­ρούν μέχρι το τελευ­ταίο φως.

Σύμ­φω­να με τον ίδιο, επι­χει­ρούν 102 πυρο­σβέ­στες με τρεις ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 30 οχή­μα­τα. Οι επί­γειες δυνά­μεις ενι­σχύ­ο­νται από Πελο­πόν­νη­σο, Δυτι­κή και Στε­ρεά Ελλάδα.

Επι­πλέ­ον, επιχει­ρούν έξι αερο­σκά­φη, πέντε ελι­κό­πτε­ρα, εκ των οποί­ων το ένα ως συντο­νι­στι­κό, ενώ στο έργο της πυρό­σβε­σης συν­δρά­μει ο στρα­τός με ένα ελι­κό­πτε­ρο καθώς και η ΕΛ.ΑΣ. με 250 αστυνομικούς.

Ο εκπρό­σω­πος Τύπου της Πυρο­σβε­στι­κής, Γιάν­νης Αρτο­ποιός μίλη­σε για ριπές ανέ­μου ως 8 Μποφόρ.

Παράλ­λη­λα επι­σή­μα­νε ότι τα αίτια της φωτιάς ερευ­νά Κλι­μά­κιο της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρησμού.

Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε νέες κυκλο­φο­ρια­κές ρυθ­μί­σεις προ­χώ­ρη­σε η ΕΛ.ΑΣ. στο Πανό­ρα­μα Βού­λας λόγω της φωτιάς.

Ειδι­κό­τε­ρα σύμ­φω­να με νέα ενη­μέ­ρω­ση η Τρο­χαία έχει προ­χω­ρή­σει σε δια­κο­πή της κυκλο­φο­ρί­ας των οχη­μά­των στις παρα­κά­τω οδούς:

-Στην οδό Υμητ­τού στην συμ­βο­λή με τις οδούς Λεω­νί­δου και Θεσπιών στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς το βουνό.

-Στην οδό Προ­ό­δου από το ύψος της συμ­βο­λής της με την Βου­λιαγ­μέ­νης στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς το βουνό.

-Στην οδό Πει­ραιώς από το ύψος της συμ­βο­λής της με τη Βου­λιαγ­μέ­νη στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς το βουνό.

-Στην οδό Δερ­βε­να­κί­ων από το ύψος της συμ­βο­λής της με την οδό Δημ. Γού­να­ρη στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς το βουνό.

-Στην οδό Ζακύν­θου από το ύψος της συμ­βο­λής της με την Δημη­τσά­νας στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς το βουνό.

-Στην οδό Κυδω­νί­ων από το ύψος της συμ­βο­λής της με την Βου­λιαγ­μέ­νης στο ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς το βουνό

-Επί της συμ­βο­λής των οδών Παρ­νασ­σού και Κατσα­ντώ­νη ρεύ­μα κυκλο­φο­ρί­ας προς το βουνό.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο