Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στη Βούλα: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες — Ενεργό μέτωπο κατευθύνεται στη Βάρη 

Πάνω από την Στρα­τιω­τι­κή Σχο­λή Ευελ­πί­δων στη Βάρη βρί­σκε­ται στο ενερ­γό μέτω­πο της πυρ­κα­γιάς που ξεκί­νη­σε στην Άνω Γλυ­φά­δα, πέρα­σε το Πανό­ρα­μα της Βού­λας και έφτα­σε στην περιο­χή Χέρωμα.

Στην περιο­χή βρί­σκο­νται ισχυ­ρές δυνά­μεις της πυρο­σβε­στι­κής και του στρα­τού, ενώ πλέ­ον τα ενα­έ­ρια μέσα έχουν αποσυρθεί.

Νωρί­τε­ρα εντο­λή εκκέ­νω­σης δόθη­κε για τους οικι­σμούς: Νέα Κάλυ­μνος, Χέρω­μα, Δίλο­φο, και Εξοχή.

Ο Μενέ­λα­ος Τσα­ού­σης διευ­θυ­ντής του Παι­δι­κού Χωριού SOS της Βάρης δήλω­σε ότι τα παι­διά έχουν απο­μα­κρυν­θεί από τις εγκα­τα­στά­σεις, με τη συμ­βο­λή της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, της Αστυ­νο­μί­ας και της Πυρο­σβε­στι­κής. «Μας δόθη­κε εντο­λή να εκκε­νώ­σου­με το Παι­δι­κό Χωριό. Φιλο­ξε­νού­με και 10 μονο­γο­νεϊ­κές οικο­γέ­νειες από την Ουκρα­νία. Συνο­λι­κά είναι 55 παι­διά και 25 άτο­μα προ­σω­πι­κό. Βρι­σκό­μα­στε όλοι σε ασφα­λές σημείο», είπε, διευ­κρι­νί­ζο­ντας ότι θα μετα­φερ­θούν στο γήπε­δο του Αστέ­ρα Βάρης.

Παράλ­λη­λα στον Υμμη­τό, οι πυρο­σβέ­στες δίνουν μάχη με τις ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις προ­κει­μέ­νου να μην υπάρ­ξει ενερ­γό μέτωπο.

Στη μεγά­λη προ­σπά­θεια να οριο­θε­τη­θεί το μέτω­πο της φωτιάς, τρεις πυρο­σβέ­στες μετα­φέρ­θη­καν στο νοσο­κο­μείο, δύο με τραυ­μα­τι­σμούς και ένας με ανα­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, η κατά­στα­ση της υγεί­ας τους δεν εμπνέ­ει ανησυχία.

Ο κ. Κων­στα­ντέλ­λος, μιλώ­ντας στο OPEN, ανέ­φε­ρε ότι δεν έχουν καεί εντε­λώς σπί­τια. Ωστό­σο σε 20 σπί­τια σημειώ­θη­καν φθο­ρές, με 4 από αυτά να έχουν υπο­στεί τις ισχυρότερες.

Ζημιές έχουν υπο­στεί αυτο­κί­νη­τα και μηχα­νά­κια που ήταν σταθ­μευ­μέ­να στην περιοχή.

Λόγω της πυρ­κα­γιάς στην περιο­χή της Βάρης η Τρο­χαία προ­χώ­ρη­σε στη δια­κο­πή της κυκλο­φο­ρί­ας των οχη­μά­των στις εξής οδούς:

– Στην οδό Λάμ­πτρων από το ύψος της λεω­φό­ρου Ευελ­πί­δων (Βάρης — Κορωπίου)

– Στην οδό Νυμ­φών από το ύψος της συμ­βο­λής της με την οδό Λάμ­πτρων έως το ύψος της συμ­βο­λής της με την οδό Α. Παπανδρέου

Σύμ­φω­να με νέα ενη­μέ­ρω­ση της Τρο­χαί­ας απο­κα­τα­στά­θη­κε η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των στην περιο­χή του Νέου Κου­βα­ρά που είχε δια­κο­πεί νωρί­τε­ρα λόγω πυρκαγιάς.

Τηλεφωνική παρέμβαση του Θανάση Παφίλη στον υπουργό Πολιτικής Προστασίας

Τηλε­φω­νι­κή παρέμ­βα­ση στον υπουρ­γό Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας Χρή­στο Στυ­λια­νί­δη, πραγ­μα­το­ποί­η­σε το από­γευ­μα ο Θανά­σης Παφί­λης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Κοι­νο­βου­λευ­τι­κός Εκπρό­σω­πος του Κόμ­μα­τος, για την πυρ­κα­γιά που καία στην περιο­χή της Βάρης.

Στην παρέμ­βα­σή του ο Θ. Παφί­λης, ζήτη­σε να παρ­θούν όλα τα μέτρα για να κατα­σβε­στεί η φωτιά και να μην κιν­δυ­νεύ­σουν ανθρώ­πι­νες ζωές και κατοικίες.

Κώστας Καρυω­τά­κης ΑΠΑΝΤΑ μια άλλη ανάγνωση

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο