Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στο Σχίνο Κορινθίας: Δύκολη νύχτα για τους κατοίκους — Κάηκαν σπίτια, εκκενώθηκαν οικισμοί

Σε νέα ενερ­γο­ποί­η­ση του ευρω­παϊ­κού αριθ­μού έκτα­κτης ανά­γκης «112» προ­χώ­ρη­σε η Πολι­τι­κή Προ­στα­σία καθώς κρί­θη­κε ανα­γκαία η σύστα­ση προς τους κατοί­κους της ευρύ­τε­ρης περιο­χής μετα­ξύ Λια­κω­τού, Κάτω Πευ­κε­νέα, Χάνι Δερ­βέ­νι και Ι.Μ. Αγ. Ιερό­θε­ου, να απο­μα­κρυν­θούν από τα σπί­τια τους τους μέσω των επαρ­χια­κών οδών προς Μέγαρα.

Η πυρ­κα­γιά στον Σχί­νο Κοριν­θί­ας, μαί­νε­ται ανε­ξέ­λεγ­κτη ενώ οι πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις ανα­μέ­νε­ται να δώσουν ολο­νύ­κτια μάχη με τις φλό­γες. Το έργο των πυρο­σβε­στών δυσχε­ραί­νουν οι θυελ­λώ­δεις άνε­μοι που πνέ­ουν στην περιο­χή εντά­σε­ων 7 μποφόρ.

Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες οι πυρο­σβέ­στες έχουν επι­κε­ντρω­θεί στο μέτω­πο από Μάζι προς Χάνι, ωστό­σο υπάρ­χουν διά­σπαρ­τες εστί­ες σε μία πολύ μεγά­λη έκτα­ση και οι ανα­ζω­πυ­ρώ­σεις είναι συνεχείς.

Στη μάχη με τις φλό­γες επι­χει­ρούν 265 πυρο­σβέ­στες, 82 οχή­μα­τα, με 10 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, καθώς επί­σης όλα τα δια­θέ­σι­μα ενα­έ­ρια μέσα δια­τέ­θη­καν στην πυρό­σβε­ση μέχρι και το τελευ­ταίο φως της ημέ­ρας (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντο­νι­σμό από αέρος).

Συν­δρο­μή από υδρο­φό­ρες ΟΤΑ & εθε­λο­ντές πυρ/στες. Τις δυνά­μεις συντο­νί­ζει ο Αρχη­γός του Πυρο­σβε­στι­κού Σώματος.

Σύμ­φω­να με πρό­γνω­ση του meteo.gr, οι ισχυ­ροί άνε­μοι δυτι­κών έως βορειο­δυ­τι­κών διευ­θύν­σε­ων που πνέ­ουν στην περιο­χή ανα­μέ­νε­ται να παρου­σιά­σουν περαι­τέ­ρω ενί­σχυ­ση τις βρα­δι­νές ώρες, φτά­νο­ντας τοπι­κά τα 7–8 μπο­φόρ, ενώ προ­βλέ­πε­ται εξα­σθέ­νη­ση το πρωί της Παρασκευής.

Ακο­λου­θή­στε το Ατέ­χνως στο Google News, στο Facebook και στο Twitter

Με τα μάτια των παι­διών (Βέρα Κλών­τζα-Για­κλο­βά – Φρά­νιο Κραλ)

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο