Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά τώρα: Μεγάλη δασική πυρκαγιά στη Λέσβο

Μεγά­λη πυρ­κα­γιά σε δασι­κή έκτα­ση και έκτα­ση με ελαιο­κτή­μα­τα στη θέση Αγία Τριά­δα στο βου­νό μετα­ξύ του χωριού Αφά­λω­να και της Μονής του Αγί­ου Ραφα­ήλ αντι­με­τω­πί­ζει από τη 1 μετά το μεση­μέ­ρι η Πυρο­σβε­στι­κή Υπη­ρε­σία. Επί τόπου έχουν σπεύ­σει και επι­χει­ρούν πυρο­σβέ­στες ενώ από αέρος επι­χει­ρούν τέσ­σε­ρα δασο­πυ­ρο­σβε­στι­κά αερο­σκά­φη και ένα ελικόπτερο.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε πέντε περιφέρειες

Πολύ υψη­λός προ­βλέ­πε­ται για αύριο Τετάρ­τη, 22 Ιου­λί­ου, ο κίν­δυ­νος πυρ­κα­γιάς σε πέντε περι­φέ­ρειες της χώρας.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με τον Χάρ­τη Πρό­βλε­ψης Κιν­δύ­νου Πυρ­κα­γιάς, που εκδί­δει η Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, σε κατη­γο­ρία κιν­δύ­νου 4 είναι οι εξής πέντε περιφέρειες:

– Αττι­κής (συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νης της νήσου Κυθήρων)

– Στε­ρε­άς Ελλά­δας (περι­φε­ρεια­κές ενό­τη­τες Βοιω­τί­ας και Ευβοίας)

– Πελο­πον­νή­σου (περι­φε­ρεια­κές ενό­τη­τες Κοριν­θί­ας, Αργο­λί­δας και Λακωνίας)

– Βορεί­ου Αιγαί­ου (περι­φε­ρεια­κές ενό­τη­τες Σάμου, Ικα­ρί­ας, Χίου και Λέσβου)

– Κρή­της

Για τις συγκε­κρι­μέ­νες περιο­χές τίθε­ται σε εφαρ­μο­γή το δεύ­τε­ρο στά­διο επι­χει­ρη­σια­κής ετοι­μό­τη­τας της Πυρο­σβε­στι­κής, ενώ θα συνε­χι­στούν οι περι­πο­λί­ες ενα­έ­ριας επι­τή­ρη­σης, καθώς και μικτές περι­πο­λί­ες από πυρο­σβε­στι­κές, αστυ­νο­μι­κές και στρα­τιω­τι­κές δυνάμεις.

Ταυ­τό­χρο­να, για αυτές τις περιο­χές, τίθε­ται σε εφαρ­μο­γή και το σχέ­διο δρά­σε­ων Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας για την αντι­με­τώ­πι­ση κιν­δύ­νων λόγω δασι­κών πυρ­κα­γιών, σύμ­φω­να με το οποίο, μετα­ξύ άλλων, προ­βλέ­πε­ται η εφαρ­μο­γή του μέτρου της προ­λη­πτι­κής απα­γό­ρευ­σης της κυκλο­φο­ρί­ας οχη­μά­των και παρα­μο­νής εκδρο­μέ­ων σε εθνι­κούς δρυ­μούς, δάση και ευπα­θείς περιοχές.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο