Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά τώρα: Μεγάλη φωτιά στον Υμηττό (ΦΩΤΟ)

Φωτιά τώρα: Καλύ­τε­ρη εικό­να παρου­σιά­ζει αυτή την ώρα η πυρ­κα­γιά στον Υμητ­τό και δεν υπάρ­χει ανη­συ­χία για το δάσος της Καισαριανής.

Σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή δεν υπάρ­χει ενερ­γό μέτω­πο, αλλά δεν μπο­ρούν ακό­μα να μιλή­σουν για έλεγ­χο, καθώς υπάρ­χουν διά­σπαρ­τες εστί­ες, όπου κάνουν ρίψεις νερού τα ενα­έ­ρια μέσα και οι επί­γειες δυνάμεις.

Εκφρά­ζε­ται ωστό­σο αισιο­δο­ξία ότι η πυρ­κα­γιά θα ελεγ­χθεί σύντομα.

Οι προ­σπά­θειες των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων επι­κε­ντρώ­νο­νται αυτή την ώρα στο να μην μπει η πυρ­κα­γιά στο δάσος Και­σα­ρια­νής και εκεί κάνουν συνε­χώς ρίψεις τα ενα­έ­ρια μέσα σε συν­δυα­σμό με τις επι­χει­ρή­σεις των ισχυ­ρό­τα­των επί­γειων δυνάμεων.

Η φωτιά έφτα­σε στις κεραί­ες, όπου προ­ξέ­νη­σε μικρές ζημιές σε υλι­κά έξω από το χώρο.

Σε ότι αφο­ρά στις ζημιές στην Παια­νία από όπου ξεκί­νη­σε η πυρ­κα­γιά, έχουν προ­κλη­θεί σοβα­ρές ζημιές σε ένα σπί­τι και εξω­τε­ρι­κά σε άλλα τρία.

Οι κάτοι­κοι δεν κιν­δύ­νευ­σαν, καθώς απο­μα­κρύν­θη­καν έγκαι­ρα με την συν­δρο­μή της Αστυνομίας.

umittos2

Για τα αίτια της πυρ­κα­γιάς, από την Διεύ­θυν­ση Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού εξε­τά­ζο­νται μετα­ξύ άλλων καταγ­γε­λί­ες κατοί­κων της Παια­νί­ας, που κάνουν λόγω για έκρη­ξη και ταυ­τό­χρο­νες εστί­ες, αλλά μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χει στοι­χείο που να πιστο­ποιεί εμπρησμό.

Η μεγά­λη αγω­νία έχει να κάνει με την έντα­ση των ανέ­μων, οι οποί­οι τα ξημε­ρώ­μα­τα κόπα­σαν βοη­θώ­ντας το έργο των ενα­έ­ριων μέσων αλλά λίγο πριν τις 8:30 υπήρ­ξε ξανά αύξη­σή τους.

Σημειώ­νε­ται ότι τρία άτο­μα που βρί­σκο­νταν στις κεραί­ες του Υμητ­τού και συγκε­κρι­μέ­να ένας φύλα­κας και δύο υπάλ­λη­λοι, απο­μα­κρύν­θη­καν έγκαι­ρα από την Αστυ­νο­μία και είναι ασφα­λείς στο φυλά­κιο της Καισαριανής.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι από την πρώ­τη στιγ­μή, μετά από αίτη­μα της Πυρο­σβε­στι­κής και την συν­δρο­μή της Αστυ­νο­μί­ας, απο­μα­κρύν­θη­καν αμέ­σως οι κάτοι­κοι των σπι­τιών στην Παια­νία, από όπου ξεκί­νη­σε η πυρ­κα­γιά, γι’ αυτό και δεν κιν­δύ­νευ­σαν ανθρώ­πι­νες ζωές.

umittos3

Σε ό,τι αφο­ρά στις ζημιές μέχρι στιγ­μής έχει ανα­φερ­θεί ότι έχουν καεί δύο σπί­τια και έχουν προ­κλη­θεί ζημιές εξω­τε­ρι­κά σε άλλα δύο.

Για τα αίτια της πυρ­κα­γιάς, από την Διεύ­θυν­ση Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού εξε­τά­ζο­νται μετα­ξύ άλλων καταγ­γε­λί­ες κατοί­κων της Παια­νί­ας, που κάνουν λόγω για έκρη­ξη και ταυ­τό­χρο­νες εστί­ες, αλλά μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χει στοι­χείο που να πιστο­ποιεί εμπρησμό.

Η πυρ­κα­γιά ξεκί­νη­σε από δασι­κή έκτα­ση, πλη­σί­ον της οδού Σερ­ρών, στην Παια­νία, και πήρε γρή­γο­ρα μεγά­λες δια­στά­σεις. Από την πρώ­τη στιγ­μή δια­κό­πη­κε η κυκλο­φο­ρία των οχη­μά­των από την αστυ­νο­μία στην οδό Ιονί­ου, ενώ λίγο αργό­τε­ρα δια­κό­πη­κε επί­σης η κυκλο­φο­ρία των αυτο­κι­νή­των και στη λεω­φό­ρο Κατε­χά­κη, από το ύψος της οδού Πίν­δου έως και Σακέ­τα, καθώς και στην Αττι­κή Οδό, στο ύψος της εξό­δου για Καισαριανή.

umittos4

Στο μέτω­πο της πυρ­κα­γιάς ανα­πτύ­χθη­καν ισχυ­ρές δυνά­μεις τόσο από την Αττι­κή όσο και από την περι­φέ­ρεια, ενώ με το πρώ­το φως της ημέ­ρας δόθη­κε εντο­λή να επι­χει­ρή­σουν και ενα­έ­ρια μέσα.

Για την κατά­σβε­ση της φωτιάς επι­χει­ρούν 141 πυρο­σβέ­στες με 46 οχή­μα­τα, ενώ ήδη έφθα­σαν στο σημείο ενα­έ­ρια μέσα.

Συγκε­κρι­μέ­να από αέρος επι­χει­ρούν πέντε αερο­σκά­φη, πέντε ελι­κό­πτε­ρα, ένα ελι­κό­πτε­ρο σε συντο­νι­στι­κό ρόλο, καθώς και δύο ελι­κό­πτε­ρα του στρα­τού. Συν­δρά­μουν επί­σης δύο μηχα­νή­μα­τα έργου του Ελλη­νι­κού Στρα­τού και δύο της περι­φέ­ρειας, καθώς και εθε­λο­ντι­κά πυρο­σβε­στι­κά οχή­μα­τα και υδρο­φό­ρες ΟΤΑ.

umittos5

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο