Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά ξέσπασε στη Βαρυμπόμπη

Πυρ­κα­γιά εκδη­λώ­θη­κε πριν από λίγη ώρα σε δασι­κή έκτα­ση κοντά στα πρώ­ην βασι­λι­κά κτή­μα­τα στη Βαρυ­μπό­μπη. Η φωτιά σήμα­νε συνα­γερ­μό στην Πυρο­σβε­στι­κή και ήδη κινη­το­ποι­ή­θη­καν και επι­χει­ρούν 60 πυρο­σβέ­στες με 20 οχή­μα­τα, δύο ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, τέσ­σε­ρα ελι­κό­πτε­ρα και τέσ­σε­ρα αερο­σκά­φη, μετα­ξύ των οποί­ων και το ρωσι­κό Beriev 200. Το έργο των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων συντο­νί­ζει ο αρχη­γός του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος αντι­στρά­τη­γος Στέ­φα­νος Κολο­κού­ρης, ο οποί­ος βρί­σκε­ται σημείο.

Βυθίσεις τάσης στο σύστημα ηλεκτροδότησης εξαιτίας ζημιάς από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Εκτός λει­τουρ­γί­ας τέθη­κε το μεση­μέ­ρι το κύκλω­μα υπε­ρυ­ψη­λής τάσης (400 κιλο­βόλτ) Αχαρ­νών-Αγί­ου Στε­φά­νου εξαι­τί­ας της πυρ­κα­γιάς που εκδη­λώ­θη­κε στη Βαρυμπόμπη.
Η εξέ­λι­ξη δυσχε­ραί­νει περαι­τέ­ρω την κατά­στα­ση στο σύστη­μα ηλε­κτρο­δό­τη­σης και έχει προ­κα­λέ­σει προς το παρόν βυθί­σεις τάσης που γίνο­νται αντι­λη­πτές στην Αττι­κή. Οι υπεύ­θυ­νοι του ΑΔΜΗΕ βρί­σκο­νται σε άμε­ση συνεν­νό­η­ση με την πολι­τι­κή προ­στα­σία προ­κει­μέ­νου οι εγκα­τα­στά­σεις και τα δίκτυα να προ­στα­τευ­θούν από τις φλόγες.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο