Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά τώρα: Πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και οι φλόγες “γλείφουν” και σπίτια» (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ισχυ­ρές πυρο­σβε­στι­κές δυνά­μεις κάνουν ό,τι είναι δυνα­τόν για να μην φτά­σουν οι φλό­γες σε κατοι­κί­ες του οικι­σμού “Γαλή­νη”. Τις προ­σπά­θειες δυσκο­λεύ­ουν οι ισχυ­ροί άνε­μοι που φτά­νουν πλέ­ον έως και τα 6 μπο­φόρ», τονί­ζει στο Αθη­ναϊ­κό — Μακε­δο­νι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων ο εκπρό­σω­πος Τύπου της Πυρο­σβε­στι­κής, Βασί­λης Βαθρα­κο­γιάν­νης, σχε­τι­κά με την πυρ­κα­γιά που μαί­νε­ται μετα­ξύ Στα­μά­τας και Ροδόπολης.

Παράλ­λη­λα, όπως δήλω­σε νωρί­τε­ρα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρ­χος Διο­νύ­σου, Γιάν­νης Καλα­φα­τέ­λης, «η κατά­στα­ση είναι πολύ δύσκο­λη και οι φλό­γες “γλεί­φουν” και σπίτια».

Στο σημείο έσπευ­σαν και επι­χει­ρούν 43 πυρο­σβέ­στες με 14 οχή­μα­τα, 2 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ από αέρος συν­δρά­μουν 4 αερο­σκά­φη και 5 ελικόπτερα.

Σημειώ­νε­ται, ότι, λόγω της πυρ­κα­γιάς, η ΕΛ.ΑΣ προ­χώ­ρη­σε στη δια­κο­πή της κυκλο­φο­ρί­ας των οχη­μά­των στα εξής σημεία: Στην οδό Μακα­ρί­ου, από τη λεω­φό­ρο Δρο­σιάς — Στα­μά­τας, στην οδό Αγί­ου Ιωάν­νου, από την Κων­στα­ντι­νου­πό­λε­ως, στην οδό Αλω­νί­ων και στη λεωφ. Ροδο­πό­λε­ως, στη συμ­βο­λή της με την λεωφ. Δρο­σιάς — Σταμάτας.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο