Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά τώρα στο Ρέθυμνο: Μεγάλη πυρκαγιά στον Άγιο Βασίλειο

Μεγά­λη πυρ­κα­γιά έχει ξεσπά­σει σε ημιο­ρει­νή περιο­χή του Δήμου Αγί­ου Βασι­λεί­ου Ρεθύ­μνου και συγκε­κρι­μέ­να μετα­ξύ των χωριών Ορνέ και Κρύ­ας Βρύσης.

Σημα­ντι­κός αριθ­μός πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων όλου του νησιού μάχε­ται τις φλό­γες, και αυτή την ώρα δεν υπάρ­χει αυτή κίν­δυ­νος και για τα δύο χωριά. Προη­γου­μέ­νως είχε γίνει προ­λη­πτι­κή απο­μά­κρυν­ση κατοί­κων από την Ορνέ με εντο­λή του δημάρ­χου Γιάν­νη Τατα­ρά­κη καθώς οι φλό­γες είχαν φτά­σει στα ογδό­ντα μέτρα από τα πρώ­τα σπί­τια του χωριού.

Σύμ­φω­να με ενη­μέ­ρω­ση του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Συντο­νι­στι­κό της Πυρο­σβε­στι­κής Διοί­κη­σης Κρή­της, οι δυνά­μεις συνε­χώς ενι­σχύ­ο­νται. Αυτή την ώρα 17 οχή­μα­τα βρί­σκο­νται στο σημείο της φωτιάς με τη συν­δρο­μή πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και δεκά­δων πυροσβεστών.

Η φλό­γες οι οποί­ες τρο­φο­δο­τού­νται από τον ισχυ­ρό άνε­μο που πνέ­ει στην περιο­χή, κατα­καί­ουν γεωρ­γι­κή αγρο­τι­κή έκτα­ση και μέρος χορ­το­λι­βα­δι­κής και όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρ­χος Γιάν­νης Τατα­ρά­κης, «τα χωριά δεν κιν­δυ­νεύ­ουν πλέ­ον, η πυρ­κα­γιά έχει πορεία προς τον κεντρι­κό δρό­μο που οδη­γεί από το Ρέθυ­μνο στην Αγία Γαλή­νη και πιστεύω ότι οι πυρο­σβέ­στες θα κατα­φέ­ρουν να την τιθασεύσουν».

Από πλευ­ράς του Δήμου 20 υδρο­φό­ρες συμ­με­τέ­χουν στην κατά­σβε­ση ενώ στις προ­σπά­θειες τις επί­γειες βοη­θούν από αέρος δύο πυρο­σβε­στι­κά ελικόπτερα.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο