Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιές σήμερα: Σε εξέλιξη η επικίνδυνη πυρκαγιά στα Μέθανα — Υπό μερικό έλεγχο το μέτωπο στη Ριτσώνα

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται πυρ­κα­γιά σε αγρο­το­δα­σι­κή έκτα­ση κοντά στο χωριό Κυψέ­λη του Δήμου Τροι­ζη­νί­ας-Μεθά­νων. Η φωτιά κινεί­ται κοντά σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή, με τους κατοί­κους της να καλού­νται να εγκα­τα­λεί­ψουν προ­λη­πτι­κά τα σπί­τια τους. Επι­χει­ρούν 56 πυρο­σβέ­στες με δύο ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, 21 οχή­μα­τα, δύο αερο­σκά­φη και δύο ελικόπτερα.

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Ριτσώνα Ευβοίας

Υπό μερι­κό έλεγ­χο τέθη­κε η πυρ­κα­γιά σε αγρο­το­δα­σι­κή έκτα­ση στην περιο­χή Ριτσώ­να του Δήμου Χαλ­κι­δέ­ων Ευβοί­ας. Για την κατά­σβε­σή της επι­χει­ρούν 20 πυρο­σβέ­στες, με 10 οχή­μα­τα, 1 ελι­κό­πτε­ρο και υδρο­φό­ρες ΟΤΑ.

Κεφαλονιά: Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα

Υπό πλή­ρη έλεγ­χο βρί­σκο­νται όλα τα πύρι­να μέτω­πα, τα οποία από χθες το μεση­μέ­ρι έκαι­γαν δασι­κή έκτα­ση στην Νότια πλευ­ρά της Κεφα­λο­νιάς. Αργά χθες το βρά­δυ ήταν ενερ­γά επτά πύρι­να μέτω­πα και συνο­λι­κά επι­χει­ρού­σαν 106 πυρο­σβέ­στες με έξι ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 27 οχή­μα­τα. Με το πρώ­το φως της ημέ­ρας ισχυ­ρές ενα­έ­ριες δυνά­μεις, έδω­σαν πολύ­τι­μη βοή­θεια στις επίγειες.

Λόγω της επι­κίν­δυ­νης δασι­κής πυρ­κα­γιάς εκκε­νώ­θη­καν οι περιο­χές Μαρ­κό­που­λο, Κρεμ­μύ­δι και Πάστρα, Αγία Ειρή­νη και Καπαν­δρί­τι, με τους κατοί­κους νωρίς το πρωί να επι­στρέ­φουν στις οικί­ες τους.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, πάνω από 10.000 στρέμ­μα­τα δάσους και ελαιώ­νες έχουν γίνει στά­χτη ενώ μεγά­λη ζημιά έχουν υπο­στεί οι κτη­νο­τρό­φοι της περιο­χής καθώς μέσα στα δάση υπήρ­χαν στά­βλοι με ζώα, που δυστυ­χώς δεν κατά­φε­ραν να σωθούν. Τέλος, στα σημεία παρα­μέ­νουν πυρο­σβέ­στες για τον κίν­δυ­νο αναζωπυρώσεων.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο