Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιές: Σωματεία, Συνδικάτα και φορείς καλούν σε αλληλεγγύη και στήριξη των πληγέντων

Τα συλ­λυ­πη­τή­ριά τους στις οικο­γέ­νειες και τους οικεί­ους όσων έχα­σαν τη ζωή τους από τις πυρ­κα­γιές που εκδη­λώ­θη­καν στην Αττι­κή εκφρά­ζουν μια σει­ρά εργα­τι­κές Ομο­σπον­δί­ες και Συν­δι­κά­τα, καλώ­ντας σε έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη και συμπα­ρά­στα­ση στους πλη­γέ­ντες των περιοχών.

Συγκε­κρι­μέ­να η Ομο­σπον­δία Οικο­δό­μων Ελλά­δας σε ανα­κοί­νω­σή της, εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά της στις οικο­γέ­νειες και τους οικεί­ους όσων έχα­σαν τη ζωή τους από τις πυρ­κα­γιές που εκδη­λώ­θη­καν στην Αττι­κή. Παράλ­λη­λα, εκφρά­ζο­ντας τη συμπα­ρά­στα­σή της στους τραυ­μα­τί­ες, τους πυρο­πα­θείς, καλεί τους οικο­δό­μους, τα σωμα­τεία της Ομο­σπον­δί­ας και τις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργα­νώ­σεις, να συν­δρά­μουν και να στη­ρί­ξουν με κάθε δυνα­τό τρό­πο τους πλη­γέ­ντες. (Στο συνημ­μέ­νο ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση).

Εξάλ­λου το ΣΕΤΗΠ σε ανα­κοί­νω­σή του, «εκφρά­ζει τη συμπα­ρά­στα­ση και την αλλη­λεγ­γύη του στους κατοί­κους των περιο­χών που έχουν χτυ­πη­θεί, πρώ­τα και κύρια στις οικο­γέ­νειες που θρη­νούν θύμα­τα ή έχουν ανθρώ­πους τους στο νοσο­κο­μείο». Το Συν­δι­κά­το «καλεί όλους τους εργα­ζό­με­νους του κλά­δου σε ετοι­μό­τη­τα. Καλού­με τα μέλη μας να απευ­θυν­θούν άμε­σα στο σωμα­τείο σε περί­πτω­ση που υπάρ­χει έστω και ένας συνά­δελ­φος μετα­ξύ των πλη­γέ­ντων και χρειά­ζε­ται στή­ρι­ξη. Τις επό­με­νες μέρες θα οργα­νώ­σου­με σει­ρά πρω­το­βου­λιών που υπάρ­χει ανά­γκη να συμ­με­τέ­χου­με όλοι και να εκφρά­σου­με έμπρα­κτα την αλλη­λεγ­γύη μας». (Στο συνημ­μέ­νο ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση).

Επί­σης και το Παράρ­τη­μα Νοτιο­α­να­το­λι­κής Αττι­κής του Συν­δι­κά­του Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού και Ξενο­δο­χεί­ων Ν. Αττι­κής, σε ανα­κοί­νω­σή του, μετα­ξύ άλλων ανα­φέ­ρει τα εξής: «Απαι­τού­με η κυβέρ­νη­ση να πάρει όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα ώστε να ικα­νο­ποι­η­θούν οι πρώ­τες ανά­γκες όσων έχουν πληγεί.

Αυτή τη στιγ­μή προ­έ­χει η βοή­θεια, η οργά­νω­ση της ουσια­στι­κής και άμε­σης αλλη­λεγ­γύ­ης. Καλού­με όλα τα επι­χει­ρη­σια­κά σωμα­τεία να οργα­νώ­σουν άμε­σα την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους στους κατοί­κους και στους πλη­γέ­ντες των πυρό­πλη­κτων περιο­χών, να συν­δρά­μουν με κάθε τρό­πο πλάι στις δυνά­μεις κατά­σβε­σης των πυρ­κα­γιών». (Δια­βά­στε στο συνημ­μέ­νο την ανακοίνωση).

Ακό­μη, το Κλα­δι­κό Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στην Ενέρ­γεια Αττι­κής — Βοιω­τί­ας — Εύβοιας — Κοριν­θί­ας, σε ανα­κοί­νω­σή του, ανά­με­σα στα άλλα, «εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά του προς τους συγ­γε­νείς των ανθρώ­πων που έχα­σαν τη ζωή τους από τις πυρ­κα­γιές καθώς και τη συμπα­ρά­στα­σή του προς τους τραυ­μα­τί­ες που βρί­σκο­νται στα νοσο­κο­μεία και δίνουν αγώ­να για τη ζωή τους και τους πυρο­πα­θείς που κατα­στρά­φη­κε η περιου­σία τους». Το Σωμα­τείο «καλεί τους εργα­ζό­με­νους που είναι πλη­γέ­ντες να έρθουν σε επα­φή με το Σωμα­τείο. Καλεί τους εργα­ζό­με­νους να συν­δρά­μουν με κάθε τρό­πο στην υπε­ρά­σπι­ση της ζωής των συναν­θρώ­πων μας και να στα­θούν αλλη­λέγ­γυοι με οποιο­δή­πο­τε τρό­πο προς τους κατοί­κους των πλη­γέ­ντων περιο­χών». (Δια­βά­στε στο συνημ­μέ­νο την ανακοίνωση).

Σε ανα­κοί­νω­σή της για τις φονι­κές πυρ­κα­γιές η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας σημειώνει:

«Η ΟΓΕ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά της στις οικο­γέ­νειες των ανθρώ­πων που βρή­καν τρα­γι­κό θάνα­το από τις πύρι­νες φλό­γες, ανά­με­σά τους γυναί­κες και παι­διά. Συμπα­ρα­στέ­κε­ται στους τραυ­μα­τί­ες και στους πλη­γέ­ντες των πυρό­πλη­κτων περιο­χών της Ανα­το­λι­κής και Δυτι­κής Αττικής.

Η αυτο­θυ­σία και η ανι­διο­τέ­λεια των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων, ανδρών και γυναι­κών, του ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού, αλλά και όσων εθε­λο­ντι­κά συνέ­βα­λαν στην πυρό­σβε­ση και στη διά­σω­ση των εγκλω­βι­σμέ­νων ανθρώ­πων, δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις δρα­μα­τι­κές ελλεί­ψεις στην αντι­πυ­ρι­κή προ­στα­σία και στη δασοπυρόσβεση.

Η ΟΓΕ ζητά να ληφθούν άμε­σα μέτρα από την κυβέρ­νη­ση για τη στή­ρι­ξη των πλη­γέ­ντων, ιδιαί­τε­ρα για την ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κή περί­θαλ­ψη, τη σίτι­ση, τη στέ­γα­ση, τις πρώ­τες ανά­γκες των εκα­το­ντά­δων οικο­γε­νειών που έχουν πληγεί.

Καλεί τους Συλ­λό­γους και Ομά­δες Γυναι­κών της ΟΓΕ σε όλη την Ελλά­δα να εκφρά­σουν την έμπρα­κτη αλλη­λεγ­γύη τους με κάθε τρό­πο στους πλη­γέ­ντες κατοί­κους των πυρό­πλη­κτων περιοχών».

Τέλος δεν έχει η τρα­γω­δία από τον πύρι­νο όλε­θρο – Περισ­σό­τε­ροι από εξή­ντα οι νεκροί – Φόβοι για τρι­ψή­φιο αριθ­μό – Χιλιά­δες σπί­τια καμέ­να (Συνε­χής ενημέρωση)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο