Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φώτης Γεωργιάδης: Συνεπής υποστηρικτής της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Κούβα και των δικαίων του Κουβανικού λαού

Ανακοίνωση του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης για το θάνατο του Φώτη Γεωργιάδη

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο του Ελλη­νο­κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης εκφρά­ζει τη βαθειά του θλί­ψη για την απώ­λεια του επί­τι­μου προ­έ­δρου του, συνα­γω­νι­στή Φώτη Γεωργιάδη.

Ο Φώτης Γεωρ­γιά­δης υπήρ­ξε πρω­τερ­γά­της της ίδρυ­σης του Ελλη­νο­κου­βα­νι­κού Συν­δέ­σμου Θεσ­σα­λο­νί­κης στις αρχές του 1992 και στις εκλο­γές του συν­δέ­σμου τον Νοέμ­βρη του 1992 εκλέ­χτη­κε πρό­ε­δρός του, τίτλο που είχε μέχρι το 2015.

Τον διέ­κρι­νε η μεγά­λη του αγά­πη για την Κου­βα­νι­κή Επα­νά­στα­ση, την ιστο­ρία και το λαό της Κού­βας, την οποία είχε επι­σκε­φτεί πολ­λές φορές. Πρω­το­στά­τη­σε στην οργά­νω­ση και διεύ­ρυν­ση του κινή­μα­τος αλλη­λεγ­γύ­ης υπέρ της Κού­βας στην Ελλά­δα και το εξωτερικό.

Ο Φώτης Γεωρ­γιά­δης παρέ­μει­νε μέχρι το τέλος συνε­πής υπο­στη­ρι­κτής της σοσια­λι­στι­κής οικο­δό­μη­σης στην Κού­βα, των δικαί­ων του Κου­βα­νι­κού λαού και της ανά­γκης να τερ­μα­τι­στεί ο άδι­κος οικο­νο­μι­κός, εμπο­ρι­κός και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κός απο­κλει­σμός που οι ΗΠΑ έχουν επι­βάλ­λει στο νησί εδώ και έξι δεκαετίες.

Ο Ελλη­νο­κου­βα­νι­κός Σύν­δε­σμος Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης εκφρά­ζει τα πιο θερ­μά του συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του, στην σύζυ­γό του, στα παι­διά του, στα εγγό­νια και στον δισέγ­γο­νό του.

Επι­θυ­μία της οικο­γέ­νειάς του είναι αντί στε­φά­νων τα χρή­μα­τα να δοθούν στον Ελλη­νο­κου­βα­νι­κό Σύν­δε­σμο Φιλί­ας και Αλλη­λεγ­γύ­ης Θεσ­σα­λο­νί­κης. Τηλ. Επι­κοι­νω­νί­ας 6944224234.

Εκ μέρους του Διοι­κη­τι­κού Συμβουλίου,

           ο Πρό­ε­δρος                                                                   ο Γεν. Γραμματέας
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΣΚΟΥΦΑΣ                                                     ΝΙΚΟΣ ΜΟΤΤΑΣ

Θεσ­σα­λο­νί­κη: «Έφυ­γε» ο Φώτης Γεωρ­γιά­δης, ένας μεγά­λος φίλος της Κούβας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο