Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χίος: Άνευ προηγουμένου όργιο καταστολής (ΦΩΤΟ — ΒΙΝΤΕΟ)

Το όργιο κατα­στο­λής επα­να­λή­φθη­κε το από­γευ­μα και στη Χίο. Από το πρωί της Τρί­της μέχρι και το από­γευ­μα, ισχυ­ρές αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις, έκα­ναν διαρ­κείς επι­θέ­σεις με χημι­κά και δακρυ­γό­να σε κατοί­κους που έκα­ναν κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στα κατα­στρο­φι­κά σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης. Μάλι­στα, από την επί­θε­ση των αστυ­νο­μι­κών, σε συγκέ­ντρω­ση που έγι­νε το από­γευ­μα της Τρί­της, σε γήπε­δο του Βρο­ντά­δου τραυ­μα­τί­στη­κε μία γυναί­κα κι ένα 16χρονο κορί­τσι! Η γυναί­κα τραυ­μα­τί­σθη­κε από κατευ­θεί­αν βολή δακρυ­γό­νου στο πρό­σω­πο, με απο­τέ­λε­σμα να της σπά­σουν δόντια και μετα­φέρ­θη­κε με ασθε­νο­φό­ρο στο τμή­μα επει­γό­ντων του νοσοκομείου.

Εκα­το­ντά­δες Χιώ­τες και Χιώ­τισ­σες το μεση­μέ­ρι απά­ντη­σαν στον αυταρ­χι­σμό της κυβέρ­νη­σης και εκδή­λω­σαν την ξεκά­θα­ρη από­φα­σή τους να συνε­χί­σουν τον αγώ­να τους κατά του κυβερ­νη­τι­κού σχε­δια­σμού για την συνέ­χι­ση της πολι­τι­κής εγκλω­βι­σμού των προ­σφύ­γων και μετα­να­στών στα νησιά. Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι πραγ­μα­το­ποί­η­σαν στη συνέ­χεια πορεία από την πλα­τεία στο γρα­φείο του Ν. Μηταράκη.

Παρού­σες σε όλες τις κινη­το­ποι­ή­σεις οι δυνά­μεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο νησί, καθώς και οι εκλεγ­μέ­νοι με τα ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης». Ανά­με­σα τους ο Γιώρ­γος Αμπα­ζής, περι­φε­ρεια­κός σύμ­βου­λος και ο Μάρ­κος Σκού­φα­λος, δημο­τι­κός σύμβουλος.

chios21 chios22 chios23 chios24 chios25 chios26 chios27 chios28 chios29 chios30 chios31 chios32 chios33 chios34

Πηγή: 902.gr — Φωτό —   βίντεο: politischios.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο