Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χίος: Κάθειρξη 7 ετών σε 31χρονο που είχε τραυματίσει με σιδηρολοστό μετανάστη στο πάρκιν σούπερ μάρκετ

Συνο­λι­κή ποι­νή κάθειρ­ξης επτά ετών χωρίς ανα­στο­λή και χρη­μα­τι­κή ποι­νή επέ­βα­λε χθες το Μικτό Ορκω­τό Δικα­στή­ριο της Χίου σε 31χρονο σήμε­ρα Μυτι­λη­νιό ο οποί­ος στις 8 Δεκεμ­βρί­ου του 2018 είχε επι­τε­θεί και τραυ­μα­τί­σει με σιδη­ρο­λο­στό τον 49χρονο σήμε­ρα Εσμάν Ουντίν μετα­νά­στη από το Μπαγκλαντές.

Ο Εαμάν Ουντίν ο οποί­ος βρί­σκε­ται στη Λέσβο εδώ και σχε­δόν 10 χρό­νια, εργά­ζε­ται και σήμε­ρα στον εξω­τε­ρι­κό χώρο μεγά­λου σού­περ μάρ­κετ στην περιο­χή του Καρά Τεπέ της Μυτι­λή­νης. Όπως το ΑΠΕ — ΜΠΕ είχε γρά­ψει πριν τρία χρό­νια δημο­σιο­ποιώ­ντας το γεγο­νός, επι­με­λού­με­νος γενι­κό­τε­ρα το χώρο και στο πλαί­σιο της δου­λειάς του είχε ζητή­σει τη μέρα που δέχθη­κε την επί­θε­ση, από πελά­τη να μη σταθ­μεύ­σει το αυτο­κί­νη­το του σε χώρο προ­ο­ρι­ζό­με­νο απο­κλει­στι­κά για τη στάθ­μευ­ση αυτο­κι­νή­των που οδη­γού­νται από ΑμεΑ. Ο κατα­δι­κα­σθείς Μυτι­λη­νιός εξέ­λα­βε την παρα­τή­ρη­ση ως προ­σβο­λή ισχυ­ρι­ζό­με­νος μάλι­στα ότι προ­σέ­βα­λε την συνο­δό του, βγή­κε από το αυτο­κί­νη­το του και επι­τέ­θη­κε στον Ουντίν καθυ­βρί­ζο­ντας τον και τραυ­μα­τί­ζο­ντας τον σοβα­ρά με μεταλ­λι­κό λοστό που έβγα­λε από το αυτο­κί­νη­τό του. Στη συνέ­χεια,  εγκα­τέ­λει­ψε τον τραυ­μα­τία ο οποί­ος από περα­στι­κούς μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο, όπου και εισή­χθη, χει­ρουρ­γή­θη­κε για την ανά­τα­ξη καταγ­μά­των και νοση­λεύ­θη­κε. Έμει­νε δε εκτός εργα­σί­ας επί μεγά­λο διά­στη­μα. Ο δρά­στης είχε συλ­λη­φθεί αφού εντο­πί­στη­κε από τις κάμε­ρες του κατα­στή­μα­τος. Είχε δε αφε­θεί ελεύ­θε­ρος από τον Εισαγ­γε­λέα με περιο­ρι­στι­κούς όρους.

Χθες το Δικα­στή­ριο απέρ­ρι­ψε αίτη­μα ανα­βο­λής του κατη­γο­ρού­με­νου που είχε άλλες τρεις φορές πετύ­χει την ανα­βο­λή της δίκης και προ­χώ­ρη­σε στην ερή­μην του κατη­γο­ρου­μέ­νου εκδί­κα­ση της υπό­θε­σης κρί­νο­ντας τον ομό­φω­να ένο­χο για όλες τις πρά­ξεις του και σύμ­φω­να με το κατη­γο­ρη­τή­ριο. Τον κατα­δί­κα­σε δηλα­δή για τις κατη­γο­ρί­ες της βαριάς σκο­πού­με­νης σωμα­τι­κής βλά­βης, της οπλο­κα­το­χής και της οπλο­χρη­σί­ας. Επί­σης απο­φά­σι­σε η έφε­ση να μην έχει ανα­σταλ­τι­κό χαρακτήρα.

che guevara 008

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο