Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαιρετιστήριο μήνυμα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας στο 21ο Συνέδριο του ΚΚΕ

«Προς την ΚΕ
Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα Κού­βας εκφρά­ζει τους συντρο­φι­κούς του χαι­ρε­τι­σμούς και τις ευχές του για επι­τυ­χία στη διε­ξα­γω­γή του 21ου Συνε­δρί­ου του ΚΚΕ.

Σήμε­ρα ο κόσμος βρί­σκε­ται αντι­μέ­τω­πος με τη γενι­κή κρί­ση του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος και του νεο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού που πλήτ­τει την ευη­με­ρία των λαών, μια κρί­ση που οξύν­θη­κε από την παν­δη­μία του Covid-19,και που στην περί­πτω­ση της Κού­βας γίνε­ται ακό­μα χει­ρό­τε­ρη λόγω του οικο­νο­μι­κού — εμπο­ρι­κού — τρα­πε­ζι­κού απο­κλει­σμού που επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ.
Αυτό απο­τε­λεί την πιο κατά­φω­ρη, μαζι­κή και συστη­μα­τι­κή παρα­βί­α­ση των δικαιω­μά­των των Κου­βα­νών και απο­τε­λεί το μεγα­λύ­τε­ρο εμπό­διο στην ανά­πτυ­ξη της χώρας.
Ο απο­κλει­σμός επι­δει­νώ­θη­κε παρα­πέ­ρα από τα 243 μέτρα της κυβέρ­νη­σης Τραμπ τα οποία δια­τη­ρού­νται σε ισχύ από τη σημε­ρι­νή κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ.

Η μάχη για την υπε­ρά­σπι­ση της κυριαρ­χί­ας, της αυτο­διά­θε­σης, της ανε­ξαρ­τη­σί­ας και της από­φα­σης της πλειο­ψη­φί­ας του λαού μας να συνε­χί­σει να οικο­δο­μεί τη σοσια­λι­στι­κή πατρί­δα, φτά­νει μέχρι την Ευρώ­πη, στην αντι­πα­ρά­θε­ση με τα τμή­μα­τα της ακρο­δε­ξιάς που επι­χει­ρούν να εισα­γά­γουν στο Ευρω­κοι­νο­βού­λιο μια ατζέ­ντα υπέρ των συμ­φε­ρό­ντων των ΗΠΑ και της αντι­κου­βα­νι­κής μαφί­ας του Μαϊάμι.

Σας ευχαριστούμε βαθιά για τη σταθερή στάση του ΚΚΕ που καταδικάζει τον αποκλεισμό και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην επανάστασή μας.

Όπως επι­κυ­ρώ­θη­κε πρό­σφα­τα στο 8ο Συνέ­δριο Ενό­τη­τας και Συνέ­χειας του Κόμ­μα­τός μας, σε αυτή τη δύσκο­λη συγκυ­ρία, η Κού­βα αντι­στέ­κε­ται, προ­ο­δεύ­ει, δημιουρ­γεί και ανα­ζη­τεί λύσεις για την οικο­νο­μι­κή και κοι­νω­νι­κή της ανά­πτυ­ξη, υπό την καθο­δή­γη­ση του Κόμ­μα­τος και της νέας γενιάς στε­λε­χών που εμπνέ­ο­νται από την κλη­ρο­νο­μιά του Φιντέλ και τις διδα­σκα­λί­ες του Ραούλ.

Επι­βε­βαιώ­νου­με την αλλη­λεγ­γύη μας, συνε­πείς με τις μαρ­ξι­στι­κές — λενι­νι­στι­κές αρχές της ενό­τη­τας και την από­φα­ση να συνε­χί­σου­με να ανα­πτύσ­σου­με τις ιστο­ρι­κές σχέ­σεις φιλί­ας και συνερ­γα­σί­ας με το ΚΚΕ, το οποίο στο 21ο Συνέ­δριο θα συζη­τή­σει σημα­ντι­κά θέμα­τα προς όφε­λος του ελλη­νι­κού λαού.

Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Κούβας».

xairetistira 21 Synedrio KKE mensaje de saludo al XX Congreso del KKEℹ️  Τα χαιρετιστήρια μηνύματα,  δημοσιεύονται ολόκληρα στο «902.gr»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο