Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλάει ξανά ο καιρός από το μεσημέρι της Τρίτης

Επι­δεί­νω­ση του και­ρού ανα­μέ­νε­ται από το μεση­μέ­ρι της Τρί­της, σύμ­φω­να με το Εθνι­κό Αστε­ρο­σκο­πείο Αθη­νών / meteo.gr. Κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά της νέας κακο­και­ρί­ας θα είναι οι βρο­χές και καται­γί­δες στο σύνο­λο σχε­δόν της χώρας.

Τα φαι­νό­με­να που θα επη­ρε­ά­σουν αρχι­κά τα βορειο­δυ­τι­κά, θα επε­κτα­θούν έως το βρά­δυ της Τρί­της στα περισ­σό­τε­ρα ηπει­ρω­τι­κά και στο Ιόνιο, ενώ από τις πρώ­τες ώρες της Τετάρ­της και στο Αιγαίο. Κατά τη διάρ­κεια της Τετάρ­της βρο­χές και καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται κυρί­ως στο Ιόνιο, στο Αιγαίο και στα δυτι­κά και βορειο­α­να­το­λι­κά ηπειρωτικά.

Οι άνε­μοι στο Ιόνιο θα φτά­νουν τα 7 μπο­φόρ, ενώ στο Αιγαίο τα 8 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει μικρή πτώ­ση την Τετάρ­τη. Βελ­τί­ω­ση του και­ρού ανα­μέ­νε­ται από την Πέμ­πτη, οπό­τε τα φαι­νό­με­να να περιο­ρι­στούν κυρί­ως σε θαλάσ­σιες και νησιω­τι­κές περιοχές.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, αύριο θα υπάρ­χουν αραιές νεφώ­σεις κατά τόπους σε όλη τη χώρα, που από το μεση­μέ­ρι στα βορειο­δυ­τι­κά και έως το βρά­δυ στα περισ­σό­τε­ρα ηπει­ρω­τι­κά και στο Ιόνιο θα πυκνώ­σουν. Βρο­χο­πτώ­σεις θα σημειω­θούν το μεση­μέ­ρι στα βορειο­δυ­τι­κά, οι οποί­ες στα­δια­κά θα επε­κτα­θούν στο σύνο­λο σχε­δόν της ηπει­ρω­τι­κής χώρας και στο Ιόνιο, ενώ σπο­ρα­δι­κές καται­γί­δες ανα­μέ­νο­νται από το από­γευ­μα στα δυτι­κά και στο Ιόνιο.

Ιδιαί­τε­ρα για τη Θρά­κη ανα­μέ­νο­νται καθ’ όλη τη διάρ­κεια του εικο­σι­τε­τρα­ώ­ρου νεφώ­σεις και τοπι­κές βρο­χές, οι οποί­ες από το από­γευ­μα θα ενι­σχυ­θούν. Η ορα­τό­τη­τα στα ηπει­ρω­τι­κά κατά τη διάρ­κεια της νύχτας θα είναι κατά τόπους περιορισμένη,ς ενώ οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης θα είναι σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες στα δυτικά.

Η θερ­μο­κρα­σία στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία θα κυμαν­θεί από 2 έως 13 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Μακε­δο­νία και στη Θρά­κη από 5 έως 20, στη κεντρι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 7 έως 20, στα νότια ηπει­ρω­τι­κά από 9 έως 21, στα νησιά του Ιονί­ου από 14 έως 17, στα νησιά του Αιγαί­ου από 12 έως 19 και στην Κρή­τη από 11 έως 21.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν αύριο από νότιες διευ­θύν­σεις 4 έως 6 και τοπι­κά έως 7 μπο­φόρ. Στα­δια­κά όμως θα ενι­σχυ­θούν και από το από­γευ­μα θα φτά­νουν τοπι­κά τα 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 5 έως 7 μπο­φόρ, από το από­γευ­μα όμως θα στρα­φούν στα­δια­κά σε βορειο­δυ­τι­κούς ίσιας έντασης.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις, που στα­δια­κά θα πυκνώ­σουν και προς το βρά­δυ υπάρ­χει πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών βρο­χο­πτώ­σε­ων. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες διευ­θύν­σεις 3 έως 5 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο των Αθη­νών θα κυμαν­θεί από 13 έως 19 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται αραιές νεφώ­σεις, που προς το βρά­δυ θα πυκνώ­σουν. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις έως 3 και από το μεση­μέ­ρι 2 έως 4 μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα έως το πρωί θα είναι κατά τόπους περιο­ρι­σμέ­νη. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 9 έως 20 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο