Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο το απόγευμα

Επι­δεί­νω­ση του και­ρού θα σημειω­θεί από αργά αύριο το από­γευ­μα και από τα νοτιο­δυ­τι­κά, με βρο­χές και καται­γί­δες σε αρκε­τές περιο­χές της χώρας, με παράλ­λη­λη επι­κρά­τη­ση νοτιο­α­να­το­λι­κών ανέ­μων και μετα­φο­ρά σκό­νης από την Αφρική.

Πιο ανα­λυ­τι­κά, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, το Σάβ­βα­το 2 Ιανουα­ρί­ου σε ολό­κλη­ρη σχε­δόν τη χώρα ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις που βαθ­μιαία θα αυξη­θούν, δίνο­ντας βρο­χές τοπι­κού χαρα­κτή­ρα σε αρκε­τές περιο­χές και κυρί­ως στο Αιγαίο. Από το από­γευ­μα στα δυτι­κά και νότια οι βρο­χές θα απο­κτή­σουν πιο γενι­κευ­μέ­νο χαρα­κτή­ρα και μέχρι το βρά­δυ θα εντα­θούν, συνο­δευό­με­νες από καταιγίδες.

Χιό­νια θα πέσουν κυρί­ως από το βρά­δυ στα δυτι­κά, κεντρι­κά και βόρεια ορει­νά. Τις πρω­ι­νές και νυκτε­ρι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι σε πολ­λές περιο­χές περιο­ρι­σμέ­νη και θα σχη­μα­τι­στούν τοπι­κά πυκνές ομί­χλες, ενώ παγε­τός θα εκδη­λω­θεί στα κεντρι­κά και βόρεια ηπει­ρω­τι­κά. Οι ατμο­σφαι­ρι­κές συν­θή­κες ευνο­ούν τη μετα­φο­ρά σκό­νης από την Αφρική.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από ‑6 έως 10 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από ‑2 έως 14, στην Ήπει­ρο και στη Θεσ­σα­λία από ‑2 έως 15, στα υπό­λοι­πα ηπει­ρω­τι­κά από 2 έως 16 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 7 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειο­α­να­το­λι­κού Αιγαί­ου από 6 έως 16 βαθ­μούς και στα υπό­λοι­πα νησιω­τι­κά τμή­μα­τα του Αιγαί­ου από 8 έως 19 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν γενι­κά από νοτιο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 5 μπο­φόρ στο Αιγαίο και 6–7 μπο­φόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες στα­δια­κά θα αυξη­θούν και προς το βρά­δυ θα εκδη­λω­θούν τοπι­κές βρο­χές. Τις πρω­ι­νές ώρες η ορα­τό­τη­τα θα είναι περιο­ρι­σμέ­νη και ενδέ­χε­ται να σχη­μα­τι­στούν ομί­χλες, κυρί­ως στα ανα­το­λι­κά του νομού, ενώ σχε­τι­κά αυξη­μέ­νες θα είναι οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης . Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από νότιες έως ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις που δε θα ξεπερ­νούν τα 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 6 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νίκη ανα­μέ­νο­νται λίγες νεφώ­σεις, οι οποί­ες στα­δια­κά θα πυκνώ­σουν, με αυξη­μέ­νη πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών βρο­χών αργά το βρά­δυ. Τις πρω­ι­νές ώρες θα σχη­μα­τι­στούν ομί­χλες. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις ασθε­νείς. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 4 έως 14 βαθ­μούς, αλλά περι­φε­ρεια­κά της πόλης οι ελά­χι­στες θα είναι 5–6 βαθ­μούς χαμηλότερες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο