Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλάει ο καιρός με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, ακόμη και χιόνια

Bρο­χές και ενδε­χο­μέ­νως μεμο­νω­μέ­νες καται­γί­δες ανα­μέ­νε­ται να εκδη­λω­θούν στην Κεντρι­κή και στη Βόρεια Ελλά­δα, με τα φαι­νό­με­να στα βόρεια να είναι κατά τόπους έντονα.

Sύμ­φω­να με τα δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία της μετε­ω­ρο­λο­γι­κής υπη­ρε­σί­ας meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών, από την Τρί­τη έως και την Πέμ­πτη ο και­ρός θα δια­τη­ρη­θεί βρο­χε­ρός σε πολ­λές περιο­χές της Ελλά­δας. Χιο­νο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν στα κεντρι­κά και στα βόρεια ορει­νά, ενώ οι άνε­μοι στα πελά­γη θα παρου­σιά­σουν ενί­σχυ­ση, με τις εντά­σεις τους να φτά­νουν τα οκτώ μποφόρ.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 2 έως 10 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Βόρεια Ελλά­δα από 5 έως 13 βαθ­μούς, στη Θεσ­σα­λία από 10 έως 16, στην Ήπει­ρο από 10 έως 23 βαθ­μούς, στην υπό­λοι­πη Δυτι­κή Ελλά­δα και στη Νότια Πελο­πόν­νη­σο από 12 έως 26, στα υπό­λοι­πα ανα­το­λι­κά ηπει­ρω­τι­κά από 12 έως 21 βαθ­μούς, στα νησιά του Ιονί­ου από 12 έως 22 βαθ­μούς και στα νησιά του Αιγαί­ου από 12 έως 20, αλλά στα Δωδε­κά­νη­σα οι μέγι­στες θα φτά­σουν στους 25 βαθ­μούς, ενώ στην Κρή­τη οι μέγι­στες θα αγγί­ξουν τους 29 με 30 βαθ­μούς Κελσίου.

Οι άνε­μοι στο Αιγαίο θα πνέ­ουν από βόρειες έως βορειο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 μπο­φόρ, αλλά στα βόρεια πελά­γη, στις Βόρειες Κυκλά­δες και στα ανα­το­λι­κά παρά­κτια τμή­μα­τα θα παρου­σιά­σουν ενί­σχυ­ση στα 7 με 8 μπο­φόρ. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 6 και τοπι­κά 7 μποφόρ.

Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με πιθα­νό­τη­τα ασθε­νών βρο­χών. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν βορειο­α­να­το­λι­κοί μέτριοι μέχρι ισχυ­ροί, 5 με 6 μπο­φόρ με στα­δια­κή ενί­σχυ­ση στο Νότιο Ευβοϊ­κό στα 7 με 8 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 15 έως 20 βαθμούς.

Στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις με βρο­χές κατά περιό­δους. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις με εντά­σεις έως 4 μπο­φόρ. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της πόλης θα κυμαν­θεί από 9 έως 13 βαθμούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο