Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλκιδική: Προσαγωγή στελέχους του ΚΚΕ επειδή τα συνθήματα του Κόμματος «αναστατώνουν την κοινωνία»!

Προ­σα­γω­γή στην Ασφά­λεια, πρό­στι­μο για «άσκο­πη μετα­κί­νη­ση» και απει­λές για να μην ξανα­γί­νει αφι­σο­κόλ­λη­ση επει­δή «δημιουρ­γεί­ται πρό­βλη­μα στο Αρχη­γείο της Αστυ­νο­μί­ας» (!) περι­λαμ­βά­νο­νταν στα «μέτρα» που πήρε η αστυ­νο­μία για να βάλει εμπό­δια στη δρά­ση του ΚΚΕ στον Πολύ­γυ­ρο Χαλκιδικής.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, όπως καταγ­γέλ­λει η ΤΕ Χαλ­κι­δι­κής του ΚΚΕ, το Σάβ­βα­το 28/11, η αστυ­νο­μία επέ­βα­λε το παρα­πά­νω πρό­στι­μο σε στέ­λε­χος του ΚΚΕ που λίγη ώρα πριν είχε αναρ­τή­σει αφί­σες του Κόμ­μα­τος στην πόλη, παρά το γεγο­νός ότι είχε μαζί του βεβαί­ω­ση μετα­κί­νη­σης. Μάλι­στα, η αστυ­νο­μία προ­χώ­ρη­σε στην «προ­σα­γω­γή» του, αρχι­κά στο Τμή­μα Ασφα­λεί­ας και στη συνέ­χεια στην Τρο­χαία με το επι­χεί­ρη­μα ότι οι αστυ­νο­μι­κοί της Ασφά­λειας δεν είχαν πάνω τους μπλοκ προ­στί­μων (!), ενώ έψα­χναν μήπως του φορ­τώ­σουν και τίπο­τα άλλο, ακό­μα και από τον Κώδι­κα Οδι­κής Κυκλοφορίας…

Σύμ­φω­να με τα λεγό­με­νά τους, ενήρ­γη­σαν μετά από ανώ­νυ­μες καταγ­γε­λί­ες κάποιων «ευαί­σθη­των» που ενο­χλή­θη­καν από το σύν­θη­μα της κεντρι­κής αφί­σας του ΚΚΕ «LOCKDOWN ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ», που καλεί σε διεκ­δί­κη­ση για τα δικαιώ­μα­τα σε ζωή, υγεία, δου­λειά. Χαρα­κτη­ρι­στι­κά της στά­σης της αστυ­νο­μί­ας είναι τα λεγό­με­να της αξιω­μα­τι­κού της Τρο­χαί­ας ότι «δημιουρ­γή­θη­κε ανα­στά­τω­ση στην κοι­νω­νία του Πολυ­γύ­ρου» και ότι το παρα­πά­νω σύν­θη­μα της αφί­σας «δημιουρ­γεί πρό­βλη­μα στο Αρχη­γείο της Αστυ­νο­μί­ας». Δεν έλει­ψαν μάλι­στα και οι «παραι­νέ­σεις», κατά την απο­χώ­ρη­ση του στε­λέ­χους του ΚΚΕ, λέγο­ντάς του ότι αυτήν τη φορά δεν προ­χώ­ρη­σαν σε δίω­ξη για παρά­νο­μη αφι­σο­κόλ­λη­ση, αλλά να μην το ξανακάνει…

Με ανα­κοί­νω­σή της η ΤΕ Χαλ­κι­δι­κής του ΚΚΕ ανα­δει­κνύ­ει ότι οι κατα­σταλ­τι­κοί μηχα­νι­σμοί συνε­χί­ζουν την προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης πρω­το­πό­ρων αγω­νι­στών, κομ­μου­νι­στών σε όλη τη χώρα.

Η Οργά­νω­ση του Κόμ­μα­τος απαι­τεί «να παρ­θεί πίσω το απα­ρά­δε­κτο πρό­στι­μο! Να στα­μα­τή­σει εδώ και τώρα η άθλια προ­σπά­θεια τρο­μο­κρά­τη­σης του λαού. Η μάσκα είναι για προ­στα­σία της υγεί­ας μας και όχι φίμω­τρο των διεκ­δι­κή­σε­ών μας. Οσο και να τους ενο­χλεί θα συνε­χί­σου­με να πρω­το­στα­τού­με στον αγώ­να για την προ­στα­σία της ζωής, της υγεί­ας και της δου­λειάς μας».

Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο