Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες και τη Δευτέρα

Οι βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες κυρί­ως στα κεντρι­κά και νότια τμή­μα­τα της χώρας, οι χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά (και στην Αττι­κή), οι πολύ θυελ­λώ­δεις βοριά­δες στο Βόρειο Αιγαίο, καθώς και οι χαμη­λές για την επο­χή θερ­μο­κρα­σί­ες θα είναι τα βασι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά του και­ρού τη Δευ­τέ­ρα, σύμ­φω­να με το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθηνών.

Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 7 έως 13 βαθ­μούς στη Βόρεια Ελλά­δα (στη Δυτι­κή Μακε­δο­νία από 3 έως 9 βαθ­μούς), 8 έως 12 βαθ­μούς στην Κεντρι­κή και Νότια Ελλά­δα, 10 έως 16 βαθ­μούς στη Δυτι­κή Ελλά­δα (στην Ήπει­ρο από 7 έως 11 βαθ­μούς), 12 έως 16 βαθ­μούς στις Κυκλά­δες και στην Κρή­τη, 11 έως 16 βαθ­μούς στα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου και από 14 έως 18 βαθ­μούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειο­α­να­το­λι­κές διευ­θύν­σεις θυελ­λώ­δεις έως πολύ θυελ­λώ­δεις 8–9 μπο­φόρ, στο Νοτιο­δυ­τι­κό Αιγαίο και Νότιο Ευβοϊ­κό από βόρειες διευ­θύν­σεις σχε­δόν θυελ­λώ­δεις έως θυελ­λώ­δεις 7–8 μπο­φόρ, ενώ στο υπό­λοι­πο Αιγαίο από μετα­βλη­τές διευ­θύν­σεις μέτριοι 5 μπο­φόρ, που βαθ­μιαία στο Κεντρι­κό Αιγαίο θα στρα­φούν σε βόρειους ισχυ­ρούς έως σχε­δόν θυελ­λώ­δεις 6–7 μπο­φόρ και στο Κρη­τι­κό Πέλα­γος από δυτι­κές διευ­θύν­σεις με την ίδια έντα­ση. Στο Ιόνιο οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από ανα­το­λι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι έως ισχυ­ροί 5–6 μπο­φόρ και τοπι­κά σχε­δόν θυελ­λώ­δεις 7 μποφόρ.

Νεφώ­σεις με παρο­δι­κές βρο­χές κυρί­ως στα βόρεια τμή­μα­τα ανα­μέ­νο­νται τη Δευ­τέ­ρα στην Αττι­κή. Χιο­νο­πτώ­σεις θα εκδη­λω­θούν στην Πάρ­νη­θα και στον Κιθαι­ρώ­να. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 7 έως 12 βαθ­μούς, ενώ στα βόρεια η μέγι­στη θα είναι 3–4 βαθ­μούς χαμη­λό­τε­ρη. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν από βόρειες διευ­θύν­σεις ισχυ­ροί έως σχε­δόν θυελ­λώ­δεις 6–7 μπο­φόρ και στα ανα­το­λι­κά θυελ­λώ­δεις 8 μποφόρ.

Νεφώ­σεις παρο­δι­κά αυξη­μέ­νες, με πιθα­νό­τη­τα τοπι­κών ασθε­νών βρο­χών τις πρω­ι­νές ώρες, ανα­μέ­νο­νται αύριο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί από 6 έως 13 βαθ­μούς Κελ­σί­ου. Οι άνε­μοι στο Θερ­μαϊ­κό θα πνέ­ουν από βορειο­δυ­τι­κές διευ­θύν­σεις μέτριοι 4–5 μποφόρ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο