Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χανιά: Αμερικανοί ναύτες προκάλεσαν επεισόδια — Παράσταση διαμαρτυρίας της Επιτροπής Ειρήνης

Σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στο Δημαρ­χείο Χανί­ων σήμε­ρα Σάβ­βα­το στις 12.30 το μεση­μέ­ρι, για τα επει­σό­δια που προ­κά­λε­σαν Αμε­ρι­κα­νοί ναύ­τες του αερο­πλα­νο­φό­ρου «George Bush» στα Χανιά, καλεί η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Χανίων.

Όπως ανα­φέ­ρει η Επι­τρο­πή Ειρή­νης, «την ώρα που ολό­κλη­ρη η Ελλά­δα θρη­νεί τους δεκά­δες νεκρούς από το τρα­γι­κό έγκλη­μα στα Τέμπη, την ώρα που χιλιά­δες λαού δια­δη­λώ­νουν για να τιμω­ρη­θούν οι ένο­χοι και να μη συγκα­λυ­φθεί το έγκλη­μα, αυτήν ακρι­βώς την ώρα κατέ­πλευ­σε στη Σού­δα, για ακό­μη μια φορά, το αερο­πλα­νο­φό­ρο “George Bush” για ανα­ψυ­χή των 6.000 Αμε­ρι­κα­νών στρα­τιω­τι­κών του!

Και πριν περά­σει ούτε ένα 24ωρο από την παρα­μο­νή τους εδώ, δημιουρ­γή­θη­καν τα πρώ­τα επει­σό­δια: Μπλό­κα­ρε ολό­κλη­ρη η πόλη χθες το από­γευ­μα λόγω του κλει­σί­μα­τος κεντρι­κού δρό­μου από τα λεω­φο­ρεία που μετέ­φε­ραν τους Αμε­ρι­κα­νούς, ενώ λίγο αργό­τε­ρα μεθυ­σμέ­νος Αμε­ρι­κα­νός μπή­κε μέσα στο Εθνι­κό Στά­διο Χανί­ων, την ώρα που ήταν γεμά­το από παι­διά που προ­πο­νού­νταν, έκα­νε εμε­τούς και χτύ­πη­σε μια γυναί­κα όταν έπε­σε πάνω της! Το βρά­δυ, δε, το λιμά­νι γέμι­σε από μεθυ­σμέ­νους στρα­τιώ­τες, όπου άλλο­τε σωριά­ζο­νταν εδώ κι εκεί, άλλο­τε τρε­κλί­ζο­ντας έπε­φταν πάνω σε όποιον έκα­νε το “λάθος” να βρε­θεί στο διά­βα τους, άλλο­τε έκα­ναν την ένε­σή τους, ενώ δεν έλει­ψαν και οι στιγ­μές που μετα­ξύ τους άρχι­σαν τις μπουνιές!».

«Το κρά­τος που δολο­φο­νεί στα τρέ­να τα παι­διά του, το κρά­τος που δεν παίρ­νει μέτρα για την προ­στα­σία και ασφά­λεια των μαθη­τών στα σχο­λειά του, το κρά­τος που κλεί­νει το ένα νοσο­κο­μείο μετά το άλλο, το κρά­τος που πετά τους ανθρώ­πους έξω από τα σπί­τια τους, αυτό το ίδιο κρά­τος φιλο­ξε­νεί τους δολο­φό­νους των λαών, επι­τρέ­πει στους Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κούς να αλω­νί­ζουν στις γει­το­νιές μας, να αντι­με­τω­πί­ζουν με περι­φρό­νη­ση τον τόπο μας και τους ανθρώ­πους μας!

Ως εδώ!

Καλού­με όλους τους υπεύ­θυ­νους να τους μαζέψουν!

Είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι στην πόλη μας, στη χώρα μας!

Απο­τε­λεί πρό­κλη­ση να οργα­νώ­νε­ται την Κυρια­κή για δημο­τι­κούς, περι­φε­ρεια­κούς σύμ­βου­λους και βου­λευ­τές του νησιού ξενά­γη­ση στο πλοίο που σπέρ­νει τον θάνα­το ταυ­τό­χρο­να με τους μεθυ­σμέ­νους ναύ­τες που σου­λα­τσά­ρουν ανε­νό­χλη­τοι στην πόλη!», κατα­λή­γει η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Ν. Χανίων.

ΤΕ Χανίων ΚΚΕ: Ο χανιώτικος λαός να καταδικάσει την έλευση του αεροπλανοφόρου και την τραμπούκικη συμπεριφορά των Αμερικανών ναυτών

Κάλε­σμα στον χανιώ­τι­κο λαό να κατα­δι­κά­σει την έλευ­ση του αερο­πλα­νο­φό­ρου και την τρα­μπού­κι­κη συμπε­ρι­φο­ρά των Αμε­ρι­κα­νών ναυ­τών κάθε φορά που πατά­νε το πόδι τους στην πόλη, απευ­θύ­νει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Χανί­ων του ΚΚΕ, σε ανα­κοί­νω­σή της, για τα περι­στα­τι­κά και την απα­ρά­δε­κτη συμπε­ρι­φο­ρά αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών στην πόλη των Χανίων.

Όπως ανα­φέ­ρει, «από τις πρώ­τες κιό­λας ώρες της έλευ­σης του αερο­πλα­νο­φό­ρου “G. Bush” και των 6.000 αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κών άρχι­σαν και τα πρώ­τα επεισόδια!

Μεθυ­σμέ­νος Αμε­ρι­κα­νός εισέ­βα­λε στο Εθνι­κό Στά­διο Χανί­ων, την ώρα που προ­πο­νού­νταν δεκά­δες παι­διά και νέοι, ξερ­νού­σε εδώ κι εκεί, ενώ χτύ­πη­σε και μια γυναί­κα που βρέ­θη­κε στον δρό­μο του, πέφτο­ντας πάνω της. Παράλ­λη­λα, στο κέντρο της πόλης επι­κρά­τη­σε κυκλο­φο­ρια­κό κομ­φού­ζιο από τα λεω­φο­ρεία που μετέ­φε­ραν τους Αμε­ρι­κά­νους, ενώ το βρά­δυ επί­σης μεθυ­σμέ­νοι στρα­τιώ­τες γέμι­σαν το λιμά­νι και πάλι ξερ­νώ­ντας και τρε­κλί­ζο­ντας εδώ κι εκεί, πέφτο­ντας πάνω σε «ατυ­χείς» περα­στι­κούς, ξεκι­νώ­ντας καυ­γά­δες μετα­ξύ τους. Και δε στα­μά­τη­σαν εκεί! Αμε­ρι­κα­νοί στρα­τιώ­τες έπαιρ­ναν τη δόση τους σε κοι­νή θέα στο κέντρο της πόλης, ενώ με περίσ­σιο θρά­σος Αμε­ρι­κα­νός στρα­τιώ­της άρχι­σε στις μπου­νιές γυναί­κα που παρα­πο­νέ­θη­κε για τη συμπε­ρι­φο­ρά τους!»

«Την ώρα που εκα­το­ντά­δες χιλιά­δες λαού βρί­σκο­νται στους δρό­μους, με αφορ­μή το τρα­γι­κό έγκλη­μα στα Τέμπη, απαι­τώ­ντας να μη συγκα­λυ­φθεί, να φτά­σει το μαχαί­ρι στο κόκα­λο, την ώρα που όλη η χώρα πεν­θεί τους δεκά­δες νεκρούς της, στα Χανιά ερχό­μα­στε αντι­μέ­τω­ποι με την ολο­έ­να και μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της χώρας μας στους αμε­ρι­κα­να­τοϊ­κούς σχε­δια­σμούς και την “ανα­ψυ­χή” των Αμε­ρι­κά­νων, που μετα­τρέ­πουν την πόλη μας σε Τρούμπα!

Την ώρα που συμ­βαί­νουν όλα αυτά, διορ­γα­νώ­νε­ται φιέ­στα την Κυρια­κή στο αερο­πλα­νο­φό­ρο με καλε­σμέ­νους Χανιώ­τες βου­λευ­τές και Περι­φε­ρεια­κούς Συμ­βού­λους. Έχουν τερά­στια ευθύ­νη κυβέρ­νη­ση, περι­φε­ρεια­κή και δημο­τι­κή αρχή. Να τους μαζέ­ψουν ΤΩΡΑ!» επι­ση­μαί­νει και σημειώνει:

«Η ΤΕ Χανί­ων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώ­τι­κο λαό να κατα­δι­κά­σει την έλευ­ση του αερο­πλα­νο­φό­ρου και την τρα­μπού­κι­κη συμπε­ρι­φο­ρά των Αμε­ρι­κά­νων κάθε φορά που πατά­νε το πόδι τους στην πόλη μας. Καλού­με τον Χανιώ­τι­κο λαό να οργα­νώ­σει την πάλη του απέ­να­ντι σε ένα κρά­τος εχθρι­κό για τα συμ­φέ­ρο­ντά του, που δε διστά­ζει να δολο­φο­νεί νέους στα τρέ­να στο βωμό του κέρ­δους, που δεν παίρ­νει κανέ­να μέτρο για την υγεία, την ασφά­λεια και την προ­στα­σία των παι­διών και του λαού μας, για­τί “κοστί­ζουν”, που δε διστά­ζει να μετα­τρέ­πει την πόλη μας σε Τρού­μπα, προ­κει­μέ­νου να συμ­με­τέ­χει η χώρα στους πολε­μι­κούς αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κούς σχε­δια­σμούς και στο ματο­κύ­λι­σμα άλλων λαών».

«Ως εδώ! Τώρα το κρά­τος, η κυβέρ­νη­ση και οι τοπι­κές αρχές να ανα­λά­βουν τις ευθύ­νες τους! Να αδειά­σει η πόλη από τη μπό­χα των Αμε­ρι­κά­νων και την απα­ρά­δε­κτη συμπε­ρι­φο­ρά τους! Τα ματω­μέ­να δολά­ρια δεν μπο­ρούν να εξα­γο­ρά­σουν ούτε τη σιω­πή, ούτε την ανο­χή του χανιώ­τι­κου λαού. Να φύγουν τώρα! Είναι ανε­πι­θύ­μη­τοι!», καταλήγει.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο