Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χανιά — ΚΚΕ: Καταγγέλλει την εμφάνιση φασιστικού υλικού στην πόλη

Την εμφά­νι­ση εγκλη­μα­τιών, από­γο­νων των ναζί, καταγ­γέλ­λει η Τομε­α­κή Επι­τρο­πή Χανί­ων του ΚΚΕ, που «νύχτα, όπως άλλω­στε το συνη­θί­ζουν», πέτα­ξαν τα σκου­πί­δια τους (τρι­κά­κια) στην πόλη.

Όπως τονί­ζει η ΤΕ, «πρό­κει­ται για τους ίδιους που ισχυ­ρί­ζο­νταν για τη Μάχη της Κρή­της “Οι επι­τι­θέ­με­νοι όμως, τα κατά­φε­ραν. Εις πεί­σμα των περι­στά­σε­ων ο αγκυ­λω­τός σταυ­ρός, υψώ­θη­κε εκεί που δεν τον ήθε­λαν (…) Εκεί κοντά στο Μάλε­με υπάρ­χει η τελευ­ταία κατοι­κία εκεί­νων που αψή­φη­σαν τις εξω­τε­ρι­κές πραγ­μα­τι­κό­τη­τες και νίκη­σαν (…) τους απευ­θύ­νου­με έναν ακό­μη Χαι­ρε­τι­σμό». Πρό­κει­ται, προ­σθέ­τει, για τους ίδιους «που δολο­φό­νη­σαν τον Παύ­λο Φύσ­σα, που επι­τέ­θη­καν σε κομ­μου­νι­στές, σε πρω­το­πό­ρους εργά­τες, σε μετα­νά­στες, που έστη­ναν τάγ­μα­τα εφό­δου χύνο­ντας το ρατσι­στι­κό τους δηλητήριο».

Η ΤΕ Χανί­ων συμπλη­ρώ­νει επί­σης: «Προ­κα­λεί ακό­μη περισ­σό­τε­ρο το λαϊ­κό αίσθη­μα, όταν μια τέτοια ενέρ­γεια γίνε­ται λίγες μέρες πριν την 28η Οκτω­βρί­ου, που ο λαός μας έδω­σε περή­φα­νη μάχη κατά του φασι­σμού. Η Κάντα­νος, το Κοντο­μα­ρί και δεκά­δες άλλοι τόποι μαρ­τυ­ρί­ου και εκτε­λέ­σε­ων δεν ξεχνιού­νται! Ο αγώ­νας και οι θυσί­ες του χανιώ­τι­κου λαού μένουν ζωντα­νοί στη μνή­μη και διδά­σκουν την ανά­γκη να συνε­χι­στεί ακό­μα πιο μαζι­κά, ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά η πάλη για την ανα­τρο­πή του συστή­μα­τος που γεν­νά τον φασισμό!

Ο λαός μας, η νεο­λαία μας έχουν την πεί­ρα, τη γνώ­ση αλλά και τη δύνα­μη! Το έχουν ξανα­κά­νει και θα το κάνουν και τώρα. Θα πετά­ξουν τους ναζι­στές-εγκλη­μα­τί­ες εκεί που πραγ­μα­τι­κά ανή­κουν. Στον σκου­πι­δο­τε­νε­κέ της ιστορίας!».

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο