Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χανιά: ΝΑΤΟικοί στρατιώτες εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε μαθήτρια με την οικογένειά της!

Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κοί, μέλη του πλη­ρώ­μα­τος του αερο­πλα­νο­φό­ρου Τρού­μαν, εισέ­βα­λαν σε δωμά­τιο ξενο­δο­χεί­ου στα Χανιά, την Κυρια­κή το βρά­δυ, όπου διέ­με­νε 14χρονη μαθή­τρια με την οικο­γέ­νειά της.

Το συμ­βάν συνέ­βη σε ξενο­δο­χείο στην παλιά πόλη των Χανί­ων. Οι ΝΑΤΟι­κοί, εισέ­βα­λαν στο ξενο­δο­χείο αρχι­κά, και μετέ­πει­τα στο δωμά­τιο, που ήταν εκεί­νη την ώρα μόνο του το μικρό κορί­τσι, το οποίο, όπως είναι φυσι­κό, φοβή­θη­κε και κλει­δώ­θη­κε στο μπά­νιο.  Οι ΝΑΤΟι­κοί ισχυ­ρί­ζο­νταν ότι ήταν υπό την επή­ρεια αλκο­όλ και … μπέρ­δε­ψαν τα δωμά­τια και το ξενοδοχείο.

«Για άλλη μια φορά βρι­σκό­μα­στε στο ίδιο έργο θεα­τές, τρα­μπού­κι­κων και επι­κυ­ρί­αρ­χων συμπε­ρι­φο­ρών, στην πόλη μας, από ΝΑΤΟϊ­κά πλη­ρώ­μα­τα που έρχο­νται τάχα για ανα­ψυ­χή, την ίδια στιγ­μή που προ­ε­τοι­μά­ζο­νται για πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις απα­ντα­χού στον πλα­νή­τη και στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­ο­δο μπρο­στά στις εξε­λί­ξεις στην Ουκρα­νία» τονί­ζει η ΤΕ Χανιών του ΚΚΕ και προ­σθέ­τει: «Αυτή είναι η “ασφά­λεια” και η “προ­στα­σία” που παρέ­χει στον χανιώ­τι­κο λαό η πρόσ­δε­ση της χώρας μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και η παρο­χή διευ­κο­λύν­σε­ων μέσω της βάσης της Σού­δας! Έχουν ακέ­ραιη την ευθύ­νη τόσο η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ όσο και οι προη­γού­με­νες, αλλά και το σύνο­λο των αστι­κών κομ­μά­των, που έχουν μετα­τρέ­ψει τη χώρα σε μια απέ­ρα­ντη βάση και την πόλη μας σε κέντρο διερ­χο­μέ­νων, απαι­τώ­ντας την ανο­χή μας, στο όνο­μα των ματω­μέ­νων δολαρίων.

Καλεί το χανιώ­τι­κο λαό να κατα­δι­κά­σει το γεγο­νός της επί­θε­σης σε έφη­βη μαθή­τρια και να φωνά­ξει: «Ως εδώ!». Καμία ανο­χή στους τρα­μπού­κους του ΝΑΤΟ! Καμία εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς! Να κλεί­σει η βάση της Σούδας!»

Την εισβο­λή και την επί­θε­ση καταγ­γέλ­λει και η Επι­τρο­πή Ειρή­νης Χανί­ων. Καλεί σε παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας στις 12.30 μ.μ. στα δικα­στή­ρια απαι­τώ­ντας να δικα­στούν και να τιμω­ρη­θούν οι ΝΑΤΟι­κοί που ευθύ­νο­νται για την τρο­μο­κρά­τη­ση της 14χρονης.

Σημειώ­νει ότι «το παρα­πά­νω είναι ένα ακό­μα περι­στα­τι­κό που προ­στί­θε­ται στα δεκά­δες περι­στα­τι­κά που έχουν ζήσει τα Χανιά με ευθύ­νη δια­χρο­νι­κά όλων των κυβερ­νή­σε­ων. Αυτή είναι η “προ­στα­σία” που οι ΝΑΤΟϊ­κοί φονιά­δες εξα­σφα­λί­ζουν στον τόπο μας. Καταγ­γέλ­λου­με την κυβέρ­νη­ση της Ν.Δ που μαζί με όλες τις προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις έχουν μετα­τρέ­ψει την Πόλη μας τόσο σε ορμη­τή­ριο των φονιά­δων των λαών, όσο και σε μαγνή­τη κιν­δύ­νων. Αυτή είναι η “ανα­βάθ­μι­ση” του στρα­τιω­τι­κού του­ρι­σμού, που θέλουν για τα Χανιά!» και απαι­τεί να κλεί­σει τώρα η βάση της Σού­δας και όλες οι στρα­τιω­τι­κές βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στη χώρα μας που αξιο­ποιού­νται ως ορμη­τή­ρια πολέμου.

902.gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο