Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χημικά από τα ΜΑΤ στο συλλαλητήριο κατά του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας (ΦΩΤΟ)

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται αυτή την ώρα φοι­τη­τι­κό συλ­λα­λη­τή­ριο στο κέντρο της Αθή­νας, ενά­ντια στο νέο νομο­σχέ­διο του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας. Με κεντρι­κό σύν­θη­μα «Έξω από τις σχο­λές μας η αστυ­νο­μία» οι δια­δη­λω­τές και οι δια­δη­λώ­τριες έχουν συγκε­ντρω­θεί στην Πλα­τεία Κοραή, ζητώ­ντας να μην κατα­τε­θεί το νομοσχέδιο.

Φοι­τη­τές και εκπαι­δευ­τι­κοί αντι­δρούν ενά­ντια στην πανε­πι­στη­μια­κή αστυ­νο­μία, στις αλλα­γές στον τρό­πο εισα­γω­γής στην τρι­το­βάθ­μια εκπαί­δευ­ση και σε σει­ρά άλλων θεμά­των, ενώ ζητούν και το ασφα­λές άνοιγ­μα των σχολών.

mat1 mat2 mat3

Έντα­ση επι­κρά­τη­σε πριν λίγη ώρα μετα­ξύ των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων και των δια­δη­λω­τών, καθώς οι δια­δη­λω­τές προ­σπά­θη­σαν να περά­σουν το φράγ­μα των αστυ­νο­μι­κών δυνά­με­ων, ώστε να πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν πορεία. Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις τους απώ­θη­σαν κάνο­ντας ρίψη χημι­κών ώστε να «απο­φευ­χθεί ο συγχρωτισμός»!

Κινη­το­ποί­η­ση είναι προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη και για τις 2 μ.μ. σήμε­ρα και στο Υπ. Παι­δεί­ας, μετά από κάλε­σμα των Φ.Σ της Φιλο­σο­φι­κής, Δασκά­λων, Ιστο­ρι­κού-Αρχαιο­λο­γι­κού, Τουρ­κι­κών Σπου­δών και Νοση­λευ­τι­κής του ΕΚΠΑ, Αρχι­τε­κτό­νων Μηχα­νι­κών και Ηλε­κτρο­λό­γων Μηχα­νι­κών του ΕΜΠ, Σχο­λής Επι­στη­μών Τρο­φί­μων και Σχο­λής Εφαρ­μο­σμέ­νων Τεχνών και Πολι­τι­σμού του ΠΑΔΑ, Ανώ­τα­της Σχο­λής Καλών Τεχνών, Οικο­τρό­φων ΑΣΠΑΙΤΕ και ΝΕΦΕΕΜΠ και Τμη­μα­τι­κών Επι­τρο­πών Μου­σι­κών και Θεα­τρι­κών Σπου­δών του ΕΚΠΑ.

katastoli2 katastloli1

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο