Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χημικά κατά μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών που θέλησαν να παρέμβουν σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με ομιλητή τον Γαβρόγλου (ΒΙΝΤΕΟ — ΦΩΤΟ)

Με χημι­κά απά­ντη­σε η κυβέρ­νη­ση σε μαθη­τές, γονείς, εκπαι­δευ­τι­κούς και φοι­τη­τές της Θεσ­σα­λο­νί­κης που ήθε­λαν να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν για την κατά­στα­ση στην Παιδεία.

Το από­γευ­μα είχε προ­γραμ­μα­τι­στεί να μιλή­σει ο υπουρ­γός Παι­δεί­ας, Κ. Γαβρό­γλου, σε εκδή­λω­ση στο 2ο ΓΕΛ Συκε­ών, για το νέο εξε­τα­στι­κό σύστη­μα. Mε αφορ­μή αυτήν την εκδή­λω­ση η Ά ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης, η Ομο­σπον­δία Ενώ­σε­ων Γονέ­ων Κ. Μακε­δο­νί­ας και οι φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι Ψυχο­λο­γι­κού, Αγγλι­κού, ΜΜΕ και Νομι­κής καλού­σαν σε συγκέ­ντρω­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας έξω από το σχολείο.

Ωστό­σο, τα ΜΑΤ τους εμπό­δι­σαν να προ­σεγ­γί­σουν τον χώρο, κάνο­ντας χρή­ση χημι­κών και χει­ρο­βομ­βί­δων κρό­του — λάμ­ψης. Μάλι­στα, η Αστυ­νο­μία εμπό­δι­σε να εισέλ­θουν στον χώρο του σχο­λεί­ου ακό­μα και εκλεγ­μέ­νοι μαθη­τές, σε μία εκδή­λω­ση που υπο­τί­θε­ται ότι τους αφορούσε.

Μιλώ­ντας στο «902.gr» ο πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Ενώ­σε­ων Γονέ­ων Κ. Μακε­δο­νί­ας, Θ. Κοκο­νάς, δήλω­σε πως με αυτήν την επί­θε­ση «έδει­ξαν ότι θέλουν να τα πού­νε μετα­ξύ τους, χωρίς να ακου­στούν τα πραγ­μα­τι­κά προ­βλή­μα­τα», προ­κει­μέ­νου να παρου­σιά­σουν μία «κανο­νι­κό­τη­τα» που δεν ισχύει.

Τελι­κά η εκδή­λω­ση ματαιώθηκε.

thessaloniki1 thessaloniki2 thessaloniki3 thessaloniki4 thessaloniki5 thessaloniki6

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο