Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλή: Αποτίουν φόρο τιμής στη νοσοκόμα που πέθανε από τον Covid-19

ℹ️  Το Υπουργείο Υγείας της Χιλής έχει καταγράψει 6.840 εργαζόμενους του τομέα της υγείας που έχουν μολυνθεί από Covid-19.

Το υγειο­νο­μι­κό προ­σω­πι­κό από το Σαντιά­γο της Χιλής αφιέ­ρω­σε αυτήν την εβδο­μά­δα στην Patricia Durán Moyano, νοσο­κό­μα στο νοσο­κο­μείο Barros Luco, στη μητρο­πο­λι­τι­κή περι­φέ­ρεια, που πέθα­νε από το Covid-19.
Σύμ­φω­να με στοι­χεία που δημο­σιεύ­θη­καν από τα τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, η επαγ­γελ­μα­τί­ας αυτή ήταν από τον περα­σμέ­νο Νοέμ­βριο εκτός υπη­ρε­σί­ας με ιατρι­κή άδεια και αργό­τε­ρα, νοση­λεύ­τη­κε στο Νοσο­κο­μείο Barros Luco με διά­γνω­ση πνευ­μο­νί­ας λόγω του νέου κοροναϊού.Trabajadores Hospital Barros Luco realizan homenaje a funcionaria fallecida por Covid 19

Οι για­τροί έλα­βαν υπό­ψη την αιμο­δυ­να­μι­κά στα­θε­ρή κατά­στα­σή της, για να την μετα­φέ­ρουν σε κατ΄οίκο παρα­κο­λού­θη­ση, με την ελπί­δα να βελ­τιω­θεί η κατά­στα­σή της.

Δυστυ­χώς, όπως ανα­φέρ­θη­κε την ένα­τη ημέ­ρα η γυναί­κα κατέρ­ρευ­σε, οπό­τε η ομά­δα νοση­λεί­ας στο σπί­τι της ζήτη­σε να μετα­φερ­θεί στην εντα­τι­κή της περιοχής.
Τα παρα­πά­νω δεν υλο­ποι­ή­θη­καν με προ­σω­πι­κή επι­λο­γή της ασθε­νούς που τελι­κά κατέληξε.
Οι συνερ­γά­τες της Patricia τόνι­σαν ότι ήταν «σού­περ εργα­ζό­με­νη», που έδω­σε τα πάντα υπη­ρε­τώ­ντας στο νοσο­κο­μείο και ότι ήταν μία από αυτούς τους αξιο­θαύ­μα­στους ανθρώ­πους, οι οποί­οι αφιέ­ρω­σαν τα πάντα στη δου­λειά τους».

Patricia Durán Moyano

Το Υπουρ­γείο Υγεί­ας της Χιλής ανέ­φε­ρε ότι 6.840 εργα­ζό­με­νοι στον τομέα της υγεί­ας έχουν μολυν­θεί με Covid-19 και περισ­σό­τε­ροι από 10.000 είναι σε απο­τρε­πτι­κή καραντίνα.

πηγή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο