Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλή: Αστυνομικές αύρες συνθλίβουν διαδηλωτή (Σκληρές εικόνες — ΒΙΝΤΕΟ)

Φρί­κη και οργή προ­κα­λούν οι εικό­νες που κάνουν τον γύρο του κόσμου από την Χιλή. Πλά­να από τηλε­ο­πτι­κά δίκτυα της χώρας δεί­χνουν δύο τεθω­ρα­κι­σμέ­να οχή­μα­τα της αστυ­νο­μί­ας που είναι γνω­στά και ως αύρες, να συν­θλί­βουν με τρο­μα­κτι­κή βιαιό­τη­τα έναν 20χρονο δια­δη­λω­τή, στην πλα­τεία Ιταλίας.

To Ατέχνως εύχεται Καλές γιορτές 2019-2020Οι οργι­σμέ­νοι δια­δη­λω­τές που ήταν μπρο­στά στο γεγο­νός, άρχι­σαν να εκτο­ξεύ­ουν ό,τι είχαν κατά των δύο οχη­μά­των,  με απο­τέ­λε­σμα αυτά να απο­μα­κρυν­θούν και εκεί­νοι να μπο­ρέ­σουν να πάρουν τον 20χρονο και να τον πάνε στο νοσοκομείο.

Οι δημο­σιο­γρά­φοι από το τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι Prensa μετέ­δι­δαν σε απ’ ευθεί­ας σύν­δε­ση από εκεί­νο το σημείο τις συγκρού­σεις και αντέ­δρα­σαν ζητώ­ντας πολι­τι­κές ευθύ­νες, αυθόρ­μη­τα, στον αέρα.

Σύμ­φω­να με τις δικές τους πλη­ρο­φο­ρί­ες, ο 20χρονος μετα­φέρ­θη­κε στην κλι­νι­κή Λας Κόντες με τέσ­σε­ρα κατάγ­μα­τα στη λεκά­νη, εσω­τε­ρι­κή αιμορ­ρα­γία και ρήξη της ουρο­δό­χου κύστης.

«Ο γιος μου ο Οσκαρ συνε­τρί­βη επί­τη­δες και βίαια από δύο αύρες. Είναι θαύ­μα το ότι ζει. Αυτή η βαρ­βα­ρό­τη­τα που επι­βάλ­λει η χιλια­νή κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να στα­μα­τή­σει!», δήλω­σε αργό­τε­ρα η μητέ­ρα του, Μάρ­τα Κορ­τές. Τα μόνα λόγια που κατά­φε­ρε να της πει ο γιος της, όταν τον συνά­ντη­σε, ήταν «το έκα­ναν επίτηδες».

Δεί­τε το συγκλο­νι­στι­κό βίντεο

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο