Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλή: Ενα εκατομμύριο διαδηλωτές στο Σαντιάγο ζήτησαν την παραίτηση του δισεκατομμυριούχου Πινιέρα

Με μια τερά­στια συγκέ­ντρω­ση στο Σαντιά­γο, πρω­τεύ­ου­σα της Χιλής, στην οποία συμ­με­τεί­χαν πάνω από ένα εκα­τομ­μύ­ριο κόσμος συνε­χί­στη­καν χτες Παρα­σκευή οι δια­δη­λώ­σεις και κινη­το­ποι­ή­σεις ενά­ντια στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης του αντι­δρα­στι­κού Προ­έ­δρου Σεμπά­στιαν Πινιέ­ρα, που επι­δει­νώ­νει τις συν­θή­κες ζωής των εργαζομένων.

chile11Δια­δη­λώ­σεις έγι­ναν ταυ­τό­χρο­να σε πολ­λές άλλες πόλεις, ανά­με­σά τους τη Βαλ­πα­ρα­ΐ­σο και την Πού­ντα Αρένας.

Οι τοπι­κές αρχές ανέ­φε­ραν ότι πάνω από 820.000 άνθρω­ποι είχαν «συγκε­ντρω­θεί ειρη­νι­κά» στην Πλά­σα Βακε­ντά­νο της πρωτεύουσας.

Οι πολί­τες έκα­ναν πορεία μπρο­στά από το προ­ε­δρι­κό ανά­κτο­ρο, φωνά­ζο­ντας συν­θή­μα­τα με τα οποία απαι­τού­σαν την παραί­τη­ση του δισε­κα­τομ­μυ­ριού­χου προ­έ­δρου Πινιέ­ρα ο ποί­ος εκλέ­χτη­κε ουσια­στι­κά από το 26,4% των εγγε­γραμ­μέ­νων ψηφο­φό­ρων (δεδο­μέ­νης της απο­χής) και ασκεί μια ακραία νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρη πολι­τι­κή (Ο συνο­λι­κός πλη­θυ­σμός της Χιλής ανέρ­χε­ται περί­που στα 19 εκατ.)

Ο στρα­τός ανα­κοί­νω­σε ότι θα παρέ­με­νε σε ισχύ η νυχτε­ρι­νή απα­γό­ρευ­ση κυκλο­φο­ρί­ας, από τις 23.00 ως τις 04.00 σήμε­ρα Σάββατο.

chile100

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο