Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλιάδες εργαζόμενοι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους λιμενεργάτες της COSCO — Μεγάλη συγκέντρωση στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ

«Χωρίς εσέ­να γρα­νά­ζι δεν γυρ­νά, εργά­τη μπο­ρείς χωρίς αφε­ντι­κά», φωνά­ζουν σε όλο το λιμά­νι του Πει­ραιά, στέλ­νο­ντας μήνυ­μα κλι­μά­κω­σης του αγώ­να, χιλιά­δες δια­δη­λω­τές από όλη την Αττι­κή που κατέ­κλυ­σαν ‑μετά την ολο­κλή­ρω­ση των απερ­για­κών πρω­το­μα­γιά­τι­κων συγκε­ντρώ­σε­ων- τον χώρο στις προ­βλή­τες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στον Πει­ραιά, συμπα­ρα­στε­κό­με­νοι στους λιμε­νερ­γά­τες οι οποί­οι συνε­χί­ζουν τον αγώ­να τους για την υπο­γρα­φή ικα­νο­ποι­η­τι­κής ΣΣΕ και την εφαρ­μο­γή των μέτρων προ­στα­σί­ας για την υγιει­νή και ασφά­λεια στους χώρους δουλειάς.

Τους χιλιά­δες εργα­ζό­με­νους από όλους τους κλά­δους χαι­ρέ­τη­σε ο Μάρ­κος Μπε­κρής, πρό­ε­δρος της ΕΝΕΔΕΠ τονί­ζο­ντας ότι η αλλη­λεγ­γύη δίνει δύνα­μη στους εργά­τες της COSCO «να συνε­χί­σουν τον αγώ­να για να ικα­νο­ποι­ή­σουν τις ανά­γκες τους και να μπο­ρούν να ζουν με το κεφά­λι ψηλά».

«Χθες ήρθα­με αντι­μέ­τω­ποι με δυνά­μεις κατα­στο­λής οι οποί­ες έπαι­ξαν τον ρόλο του μπρά­βου για να βάλουν μέσα μια χού­φτα ανθρώ­πους την στιγ­μή που οι συνά­δελ­φοί τους πάλευαν για καλύ­τε­ρα μερο­κά­μα­τα, για ασφά­λεια, για να μπο­ρού­με να πάρου­με ένα μέρος από αυτά που αξί­ζου­με και παρά­γου­με. Η απά­ντη­ση που εσείς δίνε­τε σήμε­ρα στο πλευ­ρό μας είναι το καλύ­τε­ρο μήνυ­μα και ξεκα­θα­ρί­ζει την κατά­στα­ση ότι η μάχη που έχει αρχί­σει στην COSCO, στους λιμε­νερ­γά­τες, θα είναι νικη­φό­ρα ό,τι και να γίνει. Πρέ­πει να απο­τε­λέ­σει φάρο, συνέ­χεια, το ίδιο πράγ­μα να συμ­βεί σε κάθε χώρο δου­λειάς όπου νέοι άνθρω­ποι και οι μεγα­λύ­τε­ροι σε ηλι­κία συνά­δελ­φοι να δώσουν μάχη για να μπο­ρού­με να ζού­με έτσι όπως μας πρέπει.

«Θα συνε­χί­σου­με, δεν πρό­κει­ται να πάμε βήμα πίσω από τις ανά­γκες και τις απαι­τή­σεις μας και είμα­στε πολύ περή­φα­νοι και πολύ χαρού­με­νοι που γιορ­τά­ζου­με φέτος την Εργα­τι­κή Πρω­το­μα­γιά στο λιμά­νι μας. Ένας για όλους και όλοι για έναν. Στις προ­βλή­τες έχει στη­θεί λαϊ­κό γλέ­ντι ενώ με θερ­μά χει­ρο­κρο­τή­μα­τα και συν­θή­μα­τα γίνο­νται δεκτοί εργα­ζό­με­νοι που κατε­βαί­νουν στο λιμά­νι για να εκφρά­σουν την αλλη­λεγ­γύη τους και την συμπα­ρά­στα­σή τους από διά­φο­ρους κλάδους.

Οι δια­νο­μείς της «e food» κατέ­φθα­σαν με μοτο­πο­ρεία ενώ μιλώ­ντας στους συγκε­ντρω­μέ­νους, ο Γιώρ­γος Στε­φα­νά­κης, πρό­ε­δρος του Συν­δι­κά­του Επι­σι­τι­σμού — Του­ρι­σμού Αττι­κής σημεί­ω­σε: «Σήμε­ρα και οι δια­νο­μείς απερ­γούν για την έντα­ξη στα ΒΑΕ, για μέτρα προ­στα­σί­ας, για αυξή­σεις στους μισθούς, για να μη σκο­τω­νό­μα­στε στη δου­λειά, όπως εσείς και τόνι­σε πως «δε θα μπο­ρού­σα­με να μην είμα­στε μαζί σας. Ο αγώ­νας σας είναι και δικός μας αγώνας».

Εργα­ζό­με­νοι, Συν­δι­κά­τα, φοι­τη­τές και άλλοι φορείς από το υστέ­ρη­μά τους ενι­σχύ­ουν και οικο­νο­μι­κά τον απερ­για­κό αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων της COSCO. Σημειώ­νε­ται ότι ο τρα­πε­ζι­κός λογα­ρια­σμός για την οικο­νο­μι­κή ενί­σχυ­ση είναι: ΙΒΑΝ:GR 5002604490000170200707357.

Ακό­μα στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά υπάρ­χει χώρος όπου θα συγκε­ντρώ­νο­νται τρό­φι­μα μακράς διαρ­κεί­ας, είδη υγιει­νής, βρε­φι­κά γάλα­τα και τρο­φές, καθώς και παι­χνί­δια για τις οικο­γέ­νειες των απερ­γών και τα παι­διά τους. (Τηλ. επι­κοι­νω­νί­ας: 6939271539). Τέλος, στον χώρο δια­βά­ζο­νται τα ψηφί­σμα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης και συμπα­ρά­στα­σης που στέλ­νο­νται στους απερ­γούς εργά­τες της COSCO.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο