Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΧΙΟΣ: Δεκαπέντε μήνες με τριετή αναστολή σε χρυσαυγίτη

Δεκα­πέ­ντε μήνες φυλά­κι­ση με τριε­τή ανα­στο­λή επέ­βα­λε το Μονο­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο της Χίου σε γνω­στό στέ­λε­χος της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή στο νησί.

Ο κατα­δι­κα­σθείς για σωμα­τι­κή βλά­βη, με το επι­βα­ρυ­ντι­κό στοι­χείο των ρατσι­στι­κών χαρα­κτη­ρι­στι­κών στην πρά­ξη, είχε επι­τε­θεί σε νοση­λευ­τή. Η επί­θε­ση έγι­νε ενώ ο νοση­λευ­τής συντό­νι­ζε επι­χεί­ρη­ση μετα­φο­ράς στο νοσο­κο­μείο αιτού­ντων άσυ­λο, που είχαν τραυ­μα­τι­στεί στον καταυ­λι­σμό της Σού­δας έπει­τα από επί­θε­ση φασι­στοει­δών στις 6 Ιού­νη 2016. Ο κατα­δι­κα­σθείς κατά την απο­λο­γία του υπο­στή­ρι­ξε ότι δεν ανή­κει πλέ­ον στη Χρυ­σή Αυγή.

Ωστό­σο, καθώς επι­δεί­χθη­καν στο δικα­στή­ριο φωτο­γρα­φί­ες που απο­δεί­κνυαν τη δρά­ση του στο πλαί­σιο της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης, υπο­στή­ρι­ξε ότι το 2012 συμ­με­τεί­χε «σε κάποιες δρά­σεις» και «ανέ­βαι­νε στα γρα­φεία στη Χίο». Το άτο­μο αυτό τα τελευ­ταία 2,5 χρό­νια έχει κατα­δι­κα­στεί άλλες δύο φορές σε ανά­λο­γες ποι­νές, για επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον προ­σφύ­γων αλλά και δημο­σιο­γρά­φων. Η μία από τις κατα­δί­κες του, σε 18 μήνες φυλά­κι­ση, και πάλι με το επι­βα­ρυ­ντι­κό στοι­χείο των ρατσι­στι­κών χαρα­κτη­ρι­στι­κών — αυτή της επί­θε­σης σε βάρος προ­σφύ­γων — θα εκδι­κα­ζό­ταν χτες, αλλά η δίκη αναβλήθηκε.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο