Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιόνια, βροχές και καταιγίδες φέρνει από το απόγευμα mini νέα ψυχρή εισβολή

Ήπιος ο και­ρός μέχρι και χτες Κυρια­κή 6 Φλε­βά­ρη με άνο­δο της θερ­μο­κρα­σί­ας ως ~17οC και όπως ενη­με­ρώ­νει το meteo.gr χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες –μέχρι και ‑5ο C εμφα­νί­στη­καν μόνο στις συνή­θεις για την επο­χή περιο­χές (Νευ­ρο­κό­πι κλπ), όμως το σκη­νι­κό ανα­μέ­νε­ται να ανα­τρα­πεί με μια τοπι­κή κακο­και­ρία «εξπρές» από σήμε­ρα το απόγευμα.

Η κακο­και­ρία θα ξεκι­νή­σει από τα βόρεια με μια ψυχρή εισβο­λή από την κεντρι­κή Ευρώ­πη, με κύρια χαρα­κτη­ρι­στι­κά χιο­νο­πτώ­σεις σε χαμη­λά υψό­με­τρα προς την κεντρι­κή ηπει­ρω­τι­κή χώρα και βρο­χές | καται­γί­δες σε θαλάσ­σιες και παρα­θα­λάσ­σιες περιοχές.
Ταυ­τό­χρο­να ανα­μέ­νε­ται ενί­σχυ­ση των βοριά­δων στο Αιγαίο που θα φτά­σουν –ορια­κά έως και 9 Μπο­φόρ, ενώ μεγά­λη πτώ­ση θα σημειώ­σει και η θερ­μο­κρα­σία. Η κακο­και­ρία θα είναι σύντο­μη και από Τετάρ­τη ο και­ρός θα βελ­τιω­θεί σημαντικά.

Πού αναμένονται χιόνια

Σύμ­φω­να με τους μετε­ω­ρο­λό­γους χιό­νια θα έχου­με στη Δυτι­κή και Κεντρι­κή Μακε­δο­νία, ακό­μα και μέσα σε πόλεις, ενώ θα επη­ρε­α­στούν Θεσ­σα­λία, Ήπει­ρος, Στε­ρεά Ελλά­δα, Ανα­το­λι­κή Πελο­πόν­νη­σος, Κυκλά­δες, Κρή­τη και Δωδε­κά­νη­σα, ενώ στην Αττι­κή, κυρί­ως την Τρί­τη θα σημειω­θούν βρο­χές και χιό­νια στα βόρεια ορει­νά ‑ίσως και πιο χαμη­λά στα ημιορεινά.
Η θερ­μο­κρα­σία θα παρου­σιά­σει μεγά­λη μετα­βο­λή κυρί­ως την Τρί­τη με 8 έως 10 βαθ­μούς, ενώ από την Πέμ­πτη το θερ­μό­με­τρο θα αρχί­σει και πάλι να ανεβαίνει.
Στην Αττι­κή ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις αλλά και δια­στή­μα­τα ηλιο­φά­νειας, άνε­μοι ΝΔ 2 έως 4 και από από­γευ­μα 3 έως 5 μπο­φόρ. Η ορα­τό­τη­τα έως το πρωί θα είναι τοπι­κά περιο­ρι­σμέ­νη. Η θερ­μο­κρα­σία στο κέντρο της Αθή­νας θα κυμαν­θεί από 9 έως 16 βαθ­μούς Κελσίου.

Δεί­τε ανα­λυ­τι­κά το δελ­τίο και­ρού του meteo.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο