Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιόνια και κρύο φέρνει η κακοκαιρία Μήδεια

Σοβα­ρή επι­δεί­νω­ση του και­ρού στην Ελλά­δα θα σημειω­θεί από το Σάβ­βα­το, με την κάθο­δο των ψυχρών αέριων μαζών στην περιο­χή μας, που θα προ­κα­λέ­σουν την κακο­και­ρία «Μήδεια», όπως ονο­μά­σθη­κε από το meteo του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών. Αλλά και την Πέμ­πτη ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και καται­γί­δες, κυρί­ως στα δυτι­κά, τα βόρεια και τα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου, με θυελ­λώ­δεις νοτιά­δες στο Αιγαίο.

Ανα­λυ­τι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με τα δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών / Meteo.gr, oι ψυχρές αέριες μάζες που βρί­σκο­νται στην Κεντρι­κή και Βόρεια Ευρώ­πη σήμε­ρα, βαθ­μιαία θα κινη­θούν νότια και θα επη­ρε­ά­σουν την περιο­χή της χώρας μας, κυρί­ως από το Σάβ­βα­το 13/2, προ­κα­λώ­ντας την κακο­και­ρία «Μήδεια», με πολύ χαμη­λές θερ­μο­κρα­σί­ες και χιο­νο­πτώ­σεις σε πολύ χαμη­λά υψόμετρα.

Πριν όμως την κακο­και­ρία «Μήδεια», αύριο ανα­μέ­νο­νται βρο­χές και τοπι­κές καται­γί­δες στα δυτι­κά, που βαθ­μιαία θα επε­κτα­θούν ανα­το­λι­κά και θα επη­ρε­ά­σουν κυρί­ως τα βόρεια και τα νησιά του Ανα­το­λι­κού Αιγαί­ου. Στην υπό­λοι­πη χώρα ανα­μέ­νο­νται νεφώ­σεις, με τοπι­κές βρο­χές στα κεντρι­κά. Οι άνε­μοι θα πνέ­ουν στο Ιόνιο γενι­κά από δυτι­κές διευ­θύν­σεις ισχυ­ροί έως σχε­δόν θυελ­λώ­δεις 6–7 μπο­φόρ, ενώ στο Αιγαίο από νότιες διευ­θύν­σεις θυελ­λώ­δεις 7–8 μπο­φόρ, οι οποί­οι βαθ­μιαία θα στρα­φούν σε δυτι­κούς και θα εξα­σθε­νή­σουν. Αυξη­μέ­νες θα είναι οι συγκε­ντρώ­σεις σκό­νης στα ανα­το­λι­κά έως το μεση­μέ­ρι, ενώ η θερ­μο­κρα­σία θα κυμαν­θεί σε υψη­λά για την επο­χή επίπεδα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο