Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χοντροειδή «Fake News» του ΑΝΤ1 για τη δολοφονία Άμπε

Ή δεν ξέρουν τι τους γίνε­ται, ή προ­βο­κά­ρουν συνει­δη­τά εκεί στο δελ­τίο ειδή­σε­ων του ΑΝΤ1.

Μόνο έτσι εξη­γεί­ται το γεγο­νός ότι, ανα­φε­ρο­μέ­νοι στον δολο­φό­νο του Ιάπω­να πρω­θυ­πουρ­γού Άμπε, έβα­λαν λάθος φωτο­γρα­φί­ες. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ενώ από τα διε­θνή ΜΜΕ παρου­σιά­ζε­ται ως δολο­φο­νός του Άμπε ο 41χρονος Τετσού­για Για­μα­γκά­μι, ο ΑΝΤ1 επέ­λε­ξε να βάλει φωτο­γρα­φία ενός άλλου Ιάπω­να: Του 58χρονου Χιντέο Κοτζί­μα (φωτό εδώ), βρα­βευ­μέ­νου δημιουρ­γού τηλε­παι­χνι­διών όπως το Metal Gear Solid!

Μάλι­στα, το δελ­τίο ειδή­σε­ων του ΑΝΤ1 πήγε τα «Fake News» ένα βήμα παρα­πέ­ρα. Εμφά­νι­σαν φωτο­γρα­φί­ες όπου ο Κοτζί­μα ποζά­ρει δίπλα σε κάδρο του Ερνέ­στο Τσε Γκε­βά­ρα, καθώς και μια άλλη φωτο­γρα­φία στην οποία φορά­ει χει­μω­νιά­τι­κο καπέ­λο με το έβλη­μα της Σοβιε­τι­κής Ένω­σης! (φωτό εδώ)

Και δεν έμει­ναν μόνο εκεί, αλλά φρό­ντι­σαν να απο­γειώ­σουν την παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση. Μας ενη­μέ­ρω­σαν ότι ο φερό­με­νος ως δολο­φό­νος του Άμπε είχε «πάθος με τον Τσε Γκεβάρα»!

Με τέτοια φόρα που πήραν τα σαί­νια του δελ­τί­ου ειδή­σε­ων του ΑΝΤ1 ήταν ικα­νά να ισχυ­ρι­στούν ότι ο Ιάπω­νας ήταν μέλος της Κ.Ο ΚΚΕ του Τόκυο και διά­βα­ζε φανα­τι­κά «Ριζο­σπά­στη»…

Δεν ξέρου­με τι είχαν στο μυα­λό τους οι υπεύ­θυ­νοι του δελ­τί­ου όταν αμο­λού­σαν, σε πανελ­λή­νια μετά­δο­ση, την παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση και τις αρλού­μπες, συν­δέ­ο­ντας ασύν­δε­τα μετα­ξύ τους πράγματα.

Η αλή­θεια είναι ότι ο 58χρονος Χιντέο Κοτζί­μα που ποζά­ρει δίπλα στο κάδρο του Τσε, ουδε­μία απο­λύ­τως σχέ­ση έχει με την δολο­φο­νία του πρω­θυ­πουρ­γού Σίν­ζο Άμπε. Όσο για τον ΑΝΤ1, απ’ ότι φαί­νε­ται οι πετυ­χη­μέ­νες σει­ρές μυθο­πλα­σί­ας τους επηρ­ρέ­α­σαν και είπαν να την εφαρ­μό­σουν (τη μυθο­πλα­σία) και στο τμή­μα των ειδήσεων.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο