Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χορτιάτης: Ο Δήμος κάνει έξωση στο παράρτημα Εθνικής Αντίστασης και τον Σύλλογο Γυναικών!

Σε ανα­κοί­νω­ση του το παράρ­τη­μα Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης της Πανελ­λή­νιας Ένω­σης Αγω­νι­στών Εθνι­κής Αντί­στα­σης-Δημο­κρα­τι­κός Στρα­τός Ελλά­δας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) καταγ­γέλ­λει την από­φα­ση του Δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη για το κλεί­σι­μο των γρα­φεί­ων της τοπι­κής οργά­νω­σης στον Χορτιάτη.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, η ανα­κοί­νω­ση της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ανα­το­λι­κής Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Το παράρ­τη­μα της Εθνι­κής Αντίστασης‑Δ.Σ.Ε. του Χορ­τιά­τη στε­γα­ζό­ταν μέχρι πρό­σφα­τα στο Κοι­νο­τι­κό Κατά­στη­μα του Χορ­τιά­τη σε χώρο που του είχε παρα­χω­ρη­θεί δωρε­άν από τον Δήμο.

Με μια προ­σχη­μα­τι­κή από­φα­ση του Κοι­νο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου, «εφό­σον και αν γίνει η μετα­φο­ρά του ταχυ­δρο­μεί­ου…» που μας κοι­νο­ποι­ή­θη­κε στις 14/2/2022, απο­φα­σί­στη­κε η απο­μά­κρυν­ση του παραρ­τή­μα­τος, χωρίς να εξα­σφα­λι­στεί άλλος χώρος για την στέ­γα­ση του.

Καταγ­γέλ­λου­με την απα­ρά­δε­κτη αυτή από­φα­ση, που υπο­νο­εί ότι δεν την γνώ­ρι­ζε η Διοί­κη­ση του Δήμου, που έρχε­ται σε αντί­θε­ση με την ιστο­ρι­κή μνή­μη της Εθνι­κής Αντί­στα­σης και ιδιαί­τε­ρα στον μαρ­τυ­ρι­κό Χορ­τιά­τη, που βίω­σε το Ολο­καύ­τω­μα με τα 149 θύμα­τα της Ναζι­στι­κής θηριω­δί­ας από τους Γερ­μα­νούς κατα­κτη­τές και τους ντό­πιους συνερ­γά­τες τους.

Καλού­με την Διοί­κη­ση του Δήμου να ακυ­ρώ­σει στην πρά­ξη την από­φα­ση αυτή, βρί­σκο­ντας ανά­λο­γο χώρο στέ­γα­σης του παραρ­τή­μα­τος της Εθνι­κής Αντίστασης‑Δ.Σ.Ε. του Χορ­τιά­τη για να συνε­χί­ζει να μένει άσβε­στη η μνή­μη των ηρω­ι­κών αγώ­νων και θυσιών του λαού μας.

Η Εθνι­κή Αντί­στα­ση με τα παναν­θρώ­πι­να ιδα­νι­κά της τιμής, της ελευ­θε­ρί­ας και της ανε­ξαρ­τη­σί­ας της χώρας μας παρα­μέ­νει άσβε­στη φλό­γα και οδη­γός για το σήμε­ρα και το αύριο του λαού μας».

Στον ίδιο χώρο, στε­γά­ζο­νταν μέχρι σήμε­ρα και ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Χορ­τιά­τη (μέλος της ΟΓΕ) ο οποί­ος εξέ­δω­σε παρό­μοια ανα­κοί­νω­ση, καταγ­γέλ­λο­ντας την σχε­τι­κή από­φα­ση του Κοι­νο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου Χορ­τιά­τη. Η ανα­κοί­νω­ση του Συλ­λό­γου Γυναι­κών αναφέρει:

«Ο Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Χορ­τιά­τη απο­τε­λεί, εδώ και 20 χρό­νια, έναν από τους πιο ενερ­γούς συλ­λό­γους του Δήμου Πυλαί­ας-Χορ­τιά­τη, με δρά­ση κοι­νω­νι­κού και πολι­τι­στι­κού περιε­χο­μέ­νου. Συνι­στά μια ριζο­σπα­στι­κή γυναι­κεία οργά­νω­ση, με πολ­λά μέλη, που ασχο­λεί­ται με όλες τις πλευ­ρές που αφο­ρούν την γυναι­κεία ανι­σο­τι­μία, αγω­νί­ζε­ται ενά­ντια στην εκμε­τάλ­λευ­ση και κατα­πί­ε­ση των γυναικών.

Ο Σύλ­λο­γος με τη δρά­ση του στο­χεύ­ει στην ενη­μέ­ρω­ση και ευαι­σθη­το­ποί­η­ση, όχι μόνο των γυναι­κών αλλά και όλων των Χορ­τια­τι­νών, σε θέμα­τα κοι­νω­νι­κά (υγεία, ειρή­νη, εργα­σία, παι­δεία κ.α.) και πολι­τι­στι­κά (παρά­δο­ση, τέχνη, ιστο­ρία), τα οποία θεω­ρεί κοι­νά και για τα δύο φύλα.

Η μέχρι τώρα ανά­πτυ­ξη της δρά­σης μας, που αγκα­λιά­στη­κε από την πλειο­ψη­φία των Χορ­τια­τι­νών, στη­ρί­χθη­κε και στη δωρε­άν παρα­χώ­ρη­ση, από το Δήμο, χώρου στέ­γα­σης στο Κοι­νο­τι­κό Κατά­στη­μα Χορ­τιά­τη. Σε αυτό τον χώρο, ταυ­τό­χρο­να, στε­γά­ζου­με και λει­τουρ­γού­με τη δανει­στι­κή βιβλιο­θή­κη στο Χορ­τιά­τη, που επι­σκέ­πτο­νται μεγά­λοι και μικροί .

Με την, από 14/2/2022, επι­στο­λή του ο πρό­ε­δρος της Δημο­τι­κής Κοι­νό­τη­τας Χορτιάτη,μεπρόσχημα«εφόσονκαιανγίνειημεταφοράτουταχυδρομείου…», μας κοι­νο­ποιεί την έξω­ση από την έως και σήμε­ρα στέ­γη μας, δημιουρ­γώ­ντας σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα στην συνέ­χι­ση και περαι­τέ­ρω ανά­πτυ­ξη της δρά­σης μας.

Η φωνή του Συλ­λό­γου μας, η δύνα­μη του, που την αντλεί από την ανά­γκη να παλεύ­ου­με για όλα αυτά που μας στε­ρούν, μάλ­λον κάποιους τους ενοχλεί.

Ο Σύλ­λο­γός μας χρειά­ζε­ται να μεί­νει ζωντα­νός, δια­θέ­το­ντας τον χώρο του. Στή­ρι­ξε τον Σύλ­λο­γό σου, είναι η φωνή σου!».

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο