Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Απάνθρωπη η απόφαση που στερεί την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους πρόσφυγες

Να καταρ­γη­θεί η απάν­θρω­πη από­φα­ση που καταρ­γεί τη χορή­γη­ση ΑΜΚΑ στους πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, στε­ρώ­ντας τους την υγειο­νο­μι­κή περί­θαλ­ψη, ζήτη­σε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ, Χρή­στος Κατσώ­της, μιλώ­ντας στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής, όπου συζη­τεί­ται το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» της κυβέρνησης.

Με αφορ­μή τη ρύθ­μι­ση για τους συμ­βα­σιού­χους των προ­α­να­χω­ρη­σια­κών κέντρων κλει­στού τύπου, τόνι­σε πως «το ΚΚΕ δια­φω­νεί πλή­ρως με τα στρα­τό­πε­δα συγκέ­ντρω­σης που δημιουρ­γού­νται», όπως δια­φω­νού­σε με τις Αμυ­γδα­λέ­ζες και τις Μόριες. Όπως είπε, αυτό που διεκ­δι­κεί το ΚΚΕ είναι ανοι­χτά κέντρα φιλο­ξε­νί­ας, με εξα­σφά­λι­ση ανθρώ­πι­νων συν­θη­κών δια­βί­ω­σης και μόνι­μο προ­σω­πι­κό.

Ο Χρή­στος Κατσώ­της ανα­φέρ­θη­κε ακό­μη στις δια­τά­ξεις του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, σημειώ­νο­ντας πως δεν απα­ντούν στην ανά­γκη στή­ρι­ξης της δημό­σιας υγεί­ας με την ανα­γκαία χρη­μα­το­δό­τη­ση και την πρό­σλη­ψη του ανα­γκαί­ου προσωπικού.

Σχε­τι­κά με την ανα­μόρ­φω­ση του ΟΑΕΔ, υπο­γράμ­μι­σε πως απο­σκο­πεί στην παρα­χώ­ρη­ση φτη­νής εργα­τι­κής δύνα­μης στους εργοδότες.

Κατήγ­γει­λε ακό­μη την ωμή κατα­στο­λή και πρό­σθε­σε πως το εργα­τι­κό — λαϊ­κό κίνη­μα θα απα­ντή­σει μαχη­τι­κά και δυνα­μι­κά σε περί­πτω­ση που επι­χει­ρή­σει η κυβέρ­νη­ση να φέρει νομο­σχέ­διο για τις διαδηλώσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο