Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Ερωτηματολόγιο …μέτρησης ναζισμού για τα νέα μέλη (ΦΩΤΟ)

«Ποια είναι η σημα­ντι­κό­τε­ρη αιτία για την παρακ­μή της πατρί­δος μας; α. Η αδια­φο­ρία των Ελλή­νων, β. Το εβραϊ­κό πρό­βλη­μα, γ. Οι λαθρο­με­τα­νά­στες, δ. Οι δοτές κυβερ­νή­σεις, ε. Άλλο».

Αυτή είναι μια από τις ερω­τή­σεις στις οποί­ες καλού­νται να απα­ντή­σουν τα νεοει­σερ­χό­με­να μέλη στους πυρή­νες της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, σύμ­φω­να με το Ερω­τη­μα­το­λό­γιο της «1ης Θεω­ρη­τι­κής Άσκη­σης Πυρή­νων Υπο­δο­χής», το οποίο περιέ­χε­ται στη δικο­γρα­φία στη Δίκη της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή.

Οι ερω­τή­σεις και οι πιθα­νές απα­ντή­σεις είναι ενδει­κτι­κές του ρατσι­στι­κού, ναζι­στι­κού και εγκλη­μα­τι­κού χαρα­κτή­ρα της Χρυ­σής Αυγής. Το μίσος της ΧΑ για τους Εβραί­ους, τους μετα­νά­στες, τους Αλβα­νούς, η πίστη στα δικτα­το­ρι­κά καθε­στώ­τα, αλλά και η «πολι­τι­κή δρά­ση» (βλ. Τάγ­μα­τα Εφό­δου), απο­κα­λύ­πτο­νται μέσα από τις ερω­τή­σεις και τις πιθα­νές απα­ντή­σεις που προτείνονται.

Για παρά­δειγ­μα, σε ερώ­τη­ση με θέμα «ποια πρά­ξη θεω­ρεί­τε βαρύ­τε­ρο ηθι­κό παρά­πτω­μα» οι τρεις πιθα­νές απα­ντή­σεις είναι: Δια­κί­νη­ση ναρ­κω­τι­κών, παι­δε­ρα­στία και φυλε­τι­κή μίξη, με τη διευ­κρί­νη­ση «γάμος λευ­κής – μαύρου»!

Ακό­μα, σε ερώ­τη­ση δια­τυ­πω­μέ­νη ως εξής: «γνω­στοί από τη γει­το­νιά, σου λένε πως έχουν πρό­βλη­μα με λαθρο­με­τα­νά­στες και σου ζητούν να τους στη­ρί­ξεις μαζί με παι­διά από τα γρα­φεία. Τι κάνεις;», οι πιθα­νές απα­ντή­σεις είναι: «Τους λες να καθα­ρί­σουν μόνοι τους και πως δεν είμα­στε μπρά­βοι», «Πιά­νεις ιδιαι­τέ­ρως έναν εκ των εκπαι­δευ­τών και του ζητάς να έρθει στην περιο­χή σου με ομά­δα συνα­γω­νι­στών να λύσουν το ζήτη­μα», «Συγκε­ντρώ­νεις ομά­δα από συνα­γω­νι­στές με τους οποί­ους δια­τη­ρείς πιο στε­νή σχέ­ση και ανα­λαμ­βά­νεις δρά­ση χωρίς να ενη­με­ρώ­σεις κάποιον ανώ­τε­ρο», «Άλλο». «Δρά­ση», δηλα­δή Τάγ­μα­τα Εφό­δου της ΧΑ και «αρχή του αρχη­γού», καθώς η δρά­ση πρέ­πει να υπό­κει­ται σε εντο­λές «άνω­θεν», ιεραρχία.

Φυσι­κά στις ερω­τή­σεις στους πυρή­νες υπο­δο­χής, «εξε­τά­ζε­ται» η άπο­ψη του νέου μέλους για το «που ανή­κουν φυλε­τι­κά οι Αλβα­νοί», καθώς και για το «ποια από τις δυο στρα­τιω­τι­κές περιό­δους δια­κυ­βερ­νή­σε­ως (Μετα­ξά ή Παπα­δό­που­λου) προ­σέ­φε­ρε περισ­σό­τε­ρο στην Ελλά­δα και γιατί;»!

Μια ματιά στο εν λόγω ερω­τη­μα­το­λό­γιο – εξε­τα­στή­ριο του πόσο ναζί είναι ένας αιτού­με­νος στους πυρή­νες υπο­δο­χής της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, είναι αρκε­τή. Τα συμπε­ρά­σμα­τα δικά σας.

erotimatologio1 erotimatologio2 erotimatologio3 erotimatologio4

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο