Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή — εφοπλιστές: Οι φασίστες και τα αφεντικά τους…

Μόνο ως αναί­σχυ­ντη κοροϊ­δία και εμπαιγ­μός ενά­ντια στους εργα­ζό­με­νους και τον ελλη­νι­κό λαό μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί η χθε­σι­νή συμ­φω­νία της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ με την Ένω­ση Ελλή­νων Εφοπλιστών. 

Σύμ­φω­να με το ρεπορ­τάζ οι εφο­πλι­στές, αν και απο­λαμ­βά­νουν πλειά­δα προ­νο­μί­ων και φορο­α­παλ­λα­γών και με συνταγ­μα­τι­κή πρό­βλε­ψη, θα «επι­βα­ρυν­θούν» με 10% επί των εισα­γό­με­νων μερι­σμά­των των μελών της Ένω­σης Ελλή­νων Εφο­πλι­στών, όταν ο εργα­ζό­με­νος φορο­λο­γεί­ται με 22% και το κεφά­λαιο κατα­βάλ­λει μόλις το 6% των συνο­λι­κών φορο­λο­γι­κών εσό­δων του κρα­τι­κού προ­ϋ­πο­λο­γι­σμού. Την ώρα λοι­πόν που ο λαός κυριο­λε­κτι­κά “ματώ­νει” από την φορο­ε­πι­δρο­μή της κυβέρ­νη­σης Τσί­πρα υπέ­γρα­ψαν συνυ­πο­σχε­τι­κό για την… «εθε­λο­ντι­κή συνει­σφο­ρά» των εφο­πλι­στών στην οικο­νο­μία, της τάξης των… 75 εκατ. ευρώ! 

Μιας και ανα­φερ­θή­κα­με σε εφο­πλι­στές, θυμη­θή­κα­με και το “μαντρό­σκυ­λα” τους, τη ναζι­στι­κή, εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία της Χρυ­σής Αυγής που, εδώ και χρό­νια, έχει ανα­δει­χθεί στον καλύ­τε­ρο πολι­τι­κό εκπρό­σω­πο του εφο­πλι­στι­κού κεφα­λαί­ου, μέσα και έξω απ’ τη Βου­λή. Όταν οι εφο­πλι­στές βήχουν, φταρ­νί­ζο­νται οι χρυσαυγίτες. 

Από το 2012 που βρί­σκε­ται στη Βου­λή, η συμ­μο­ρία των φασι­στοει­δών (που παρι­στά­νουν τους “πατριώ­τες”) έχουν κατα­θέ­σει περί τις 150 ερω­τή­σεις υπέρ των συμ­φε­ρό­ντων του εφο­πλι­στι­κού κεφα­λαί­ου! Αυτή ήταν και είναι η πρε­μού­ρα τους! Μην τυχόν και χάσουν τα υπερ­κέρ­δη τους οι εφο­πλι­στές και οι μεγα­λο­βιο­μή­χα­νοι. Ενδει­κτι­κά αναφέρουμε:

Ο χρυ­σαυ­γί­της Πανα­γιώ­τα­ρος ζητού­σε να επι­δο­τη­θούν με νέες φορο­α­παλ­λα­γές οι εφο­πλι­στές, λέγο­ντας στην Επι­τρο­πή Οικο­νο­μι­κών Υπο­θέ­σε­ων της Βου­λής: «Λέτε ότι από φορο­λό­γη­ση των πλοί­ων υπό ελλη­νι­κή σημαία θα απο­κο­μί­σου­με 80 εκατ. ευρώ… Ε, το πιο εύκο­λο που θα κάνουν οι Ελλη­νες πλοιο­κτή­τες είναι να αλλά­ξουν τη σημαία για να γλι­τώ­σουν τα λεφτά, αντί να βρε­θεί μια χρυ­σή τομή κι από δυο — τρεις Ελλη­νες που είναι μάξι­μουμ σε κάθε πλή­ρω­μα, ο καπε­τά­νιος και ο πρώ­τος μηχα­νι­κός, να δοθούν κίνη­τρα για να είναι και οι υπό­λοι­ποι ναύ­τες Ελληνες (…)».

Ο Γερ­με­νής (Καιά­δας) σημεί­ω­νε: «(…) Ο επι­χει­ρη­μα­τι­κός κόσμος στε­νά­ζει (…) Λέτε ότι θα φορο­λο­γή­σε­τε τα πλοία του ελλη­νι­κού στό­λου με βάση το τονάζ (…) Την ίδια μέρα που θα εφαρ­μο­στεί το μέτρο τα περισ­σό­τε­ρα πλοία του εμπο­ρι­κού στό­λου θα υπο­στεί­λουν την ελλη­νι­κή σημαία και με μεγά­λη ευκο­λία θα επι­λέ­ξουν μια σημαία άλλη που θα εξυ­πη­ρε­τεί καλύ­τε­ρα τα συμ­φέ­ρο­ντά τους. Και ενώ ο κλά­δος της ναυ­τι­λί­ας έχει στη­ρί­ξει την ελλη­νι­κή οικο­νο­μία κατά το παρελ­θόν, εσείς πάλι συμ­βάλ­λε­τε καθο­ρι­στι­κά στην κατα­στρο­φή του».

Ο Λαγός, σαν… “λαγός” του κεφα­λαί­ου, έλε­γε σε συνέ­ντευ­ξη του πριν τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση των φασι­στών στα μέλη του ΚΚΕ στο Πέρα­μα το 2013: «Τα ναυ­πη­γεία κλεί­νουν (…) για­τί τα αρι­στε­ρί­στι­κα εργα­τι­κά σωμα­τεία φρό­ντι­ζαν τόσα χρό­νια, ώστε ο Ελλη­νας εργα­ζό­με­νος να χάσει όλα τα δικαιώ­μα­τά του». Ενώ, σε παρέμ­βα­ση του στη Βου­λή, ένας άλλος χρυ­σαυ­γί­της, ο Κού­ζη­λος, σημεί­ω­νε:  «Τρά­πε­ζες όπως η Εμπο­ρι­κή, η Εθνι­κή και η Marfin δια­θέ­τουν ναυ­τι­λια­κά χαρ­το­φυ­λά­κια αξί­ας 6 δισ. ευρώ που πρέ­πει να τα κατευ­θύ­νουν για την ενί­σχυ­ση των ναυ­τι­λια­κών εται­ρειών». Και ζητού­σε «να δοθούν εγγυ­η­τι­κές επι­στο­λές από το κρά­τος για να μπο­ρέ­σουν να λύσουν το πρό­βλη­μα ρευ­στό­τη­τας οι ναυ­τι­λια­κές εταιρείες».

Την ίδια στιγ­μή που λει­τουρ­γούν ως ορντι­νά­τσες του εφο­πλι­στι­κού κεφα­λαί­ου (των αφε­ντι­κών τους δηλα­δή), οι χρυ­σαυ­γί­τες έχουν βάλει στο στό­χα­στρο φτω­χούς μετα­νά­στες, κατα­τρεγ­μέ­νους από τους πολέ­μους πρό­σφυ­γες, εργά­τες, πρω­το­πό­ρους εργα­ζό­με­νους συν­δι­κα­λι­στές κλπ. 

Βέβαια, διό­λου τυχαία, τα ναζι­στι­κά απο­βρά­σμα­τα της Χρυ­σής Αυγής βαδί­ζουν το δρό­μο που άνοι­ξε η, πολυ­λα­τρε­μέ­νη γι’ αυτούς και το κεφά­λαιο, Χού­ντα. Ο δικτά­το­ρας Παπα­δό­που­λος ήταν άλλω­στε που, απευ­θυ­νό­με­νος στους εφο­πλι­στές, έλε­γε το 1968: «…θα σας προ­σφέ­ρω οποιαν­δή­πο­τε άλλην υλι­κήν συμπα­ρά­στα­σιν ζητή­σε­τε δια να θεμε­λιώ­σε­τε το μεγα­λεί­ον της μεγά­λης Ελλά­δος, να κυμα­τί­ζη η κυα­νό­λευ­κος εις τα πέρα­τα της οικουμένης». 

Έτσι λει­τουρ­γεί η Χρυ­σή Αυγή — ως μπρά­βος, ως λυσ­σα­σμέ­νο μαντρό­σκυ­λο ταγ­μέ­νο στην υπη­ρε­σία του κεφα­λαί­ου. Γι’ αυτό και μισούν θανά­σι­μα τους εργα­ζό­με­νους και όσους προ­σπα­θούν να σηκώ­σουν κεφά­λι ενά­ντια στην καπια­τα­λι­στι­κή βαρβαρότητα. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο