Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Νέες αποχωρήσεις και εξώδικα μεταξύ στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης

Στην επι­φά­νεια έρχο­νται, μετά το εκλο­γι­κό απο­τέ­λε­σμα που έθε­σε εκτός Βου­λής το ναζι­στι­κό δολο­φο­νι­κό μόρ­φω­μα και ενό­ψει της ολο­κλή­ρω­σης της δίκης, οι αντι­πα­ρα­θέ­σεις στο εσω­τε­ρι­κό της ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής. Παράλ­λη­λα, συνε­χί­ζε­ται το κλεί­σι­μο των γρα­φεί­ων της σε διά­φο­ρες πόλεις, ενώ εκτός λει­τουρ­γί­ας έχει τεθεί η μέχρι πρό­τι­νος επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα της.

Μέχρι τα μέσα του Ιού­λη από τη ναζι­στι­κή εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση είχαν απο­χω­ρή­σει ο υπό­δι­κος ευρω­βου­λευ­τής Ι. Λαγός και δεκά­δες ακό­μα (Γιώρ­γος Γερ­με­νής — «Καιά­δας», Νίκος Κού­ζη­λος, Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος κ.ά.), συνο­δεύ­ο­ντας τις απο­χω­ρή­σεις τους με καταγ­γε­λί­ες σε βάρος της ηγε­σί­ας του Ν. Μιχα­λο­λιά­κου, προ­α­ναγ­γέλ­λο­ντας μάλι­στα τη δημιουρ­γία νέου ακρο­δε­ξιού μορφώματος.

Ο υπό­δι­κος Ι. Λαγός δήλω­σε μετα­ξύ άλλων ότι «απο­φά­σι­σα να ανε­ξαρ­τη­το­ποι­η­θώ από τη Χρυ­σή Αυγή, όχι για­τί υπάρ­χει κάποιο μίσος ή κάποια κόντρα με την ηγε­σία και τη Χρυ­σή Αυγή, αλλά για­τί θεω­ρώ ότι κάνου­με λάθος πολι­τι­κές κινή­σεις…». Ο δε υπό­δι­κος πρώ­ην βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής στην Α’ Πει­ραιά Νίκος Κού­ζη­λος έκα­νε λόγο για «άρνη­ση της ηγε­σί­ας του κόμ­μα­τος να δει τα αυτο­νό­η­τα», για «εκσυγ­χρο­νι­σμό της ιδε­ο­λο­γι­κής πλατ­φόρ­μας και προ­σαρ­μο­γή στις σύγ­χρο­νες ανά­γκες της ελλη­νι­κής κοινωνίας».

Ο πρώ­ην βου­λευ­τής και υπό­δι­κος για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Πανα­γιώ­της Ηλιό­που­λος ανέ­φε­ρε ότι «το να βλέ­πω παθη­τι­κά τη Χρυ­σή Αυγή να απο­συ­ντί­θε­ται, συνε­πεία αλλε­πάλ­λη­λων λαθών, είναι κάτι που δεν ται­ριά­ζει στην προ­σω­πι­κό­τη­τά μου και δεν αρμό­ζει στις θυσί­ες μου», κάνο­ντας λόγο για «έναν νέο φορέα που εδραιώ­νε­ται δυνα­μι­κά σε ολό­κλη­ρη την Ελλάδα».

Με δήλω­σή του απο­χώ­ρη­σε πρό­σφα­τα και ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος Καβά­λας της Χρυ­σής Αυγής, μέλος της Κεντρι­κής Επι­τρο­πής της, Δημή­τρης Βογια­τζής, που κατέ­θε­σε ως μάρ­τυ­ρας υπε­ρά­σπι­σης του Μιχα­λο­λιά­κου πριν από λίγους μήνες.

Δημο­σιεύ­μα­τα συν­δέ­ουν την απο­χώ­ρη­σή του με την παύ­ση λει­τουρ­γί­ας της ιστο­σε­λί­δας στην οποία εμφα­νι­ζό­ταν η δρα­στη­ριό­τη­τα της οργά­νω­σης, καθώς σε αυτόν είχαν ανα­τε­θεί από τις 17/6/2012 η σχε­δί­α­ση, η φιλο­ξε­νία και η υπο­στή­ρι­ξη της ιστο­σε­λί­δας. Μάλι­στα, ο Βογια­τζής φέρε­ται να προ­χώ­ρη­σε σε εξώ­δι­κο, το οποίο επέ­δω­σε στις 24 Ιού­λη στη Χρυ­σή Αυγή και στο οποίο παρέ­θε­τε ανα­λυ­τι­κά στοι­χεία, προ­κει­μέ­νου να παρα­δώ­σει τα τρία ονό­μα­τα που είχε κατα­χω­ρή­σει η εται­ρεία του για λογα­ρια­σμό της ΧΑ, εκεί­να της επί­ση­μης ιστο­σε­λί­δας, της νεο­λαί­ας και του ηλε­κτρο­νι­κού κατα­στή­μα­τός της. Η Χρυ­σή Αυγή δεν πλή­ρω­σε και ο ιστό­το­πος στα­μά­τη­σε να λειτουργεί.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο