Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Σε φυλακές εκτός Αττικής οι καταδικασθέντες

Σε φυλα­κές τύπου Β΄ εκτός νομού Αττι­κής θα οδη­γη­θούν, εκτός απρο­ό­πτου, όσα μέλη της Χρυ­σής Αυγής απο­φα­σι­στεί να εκτί­σουν βαριές ποι­νές κάθειρ­ξης, χωρίς ανα­σταλ­τι­κό χαρα­κτή­ρα. Αρμό­διος να απο­φα­σί­σει είναι ο εισαγ­γε­λέ­ας εκτέ­λε­σης ποι­νών σε συνεν­νό­η­ση πάντως και με τη Γενι­κή Γραμ­μα­τεία Αντε­γκλη­μα­τι­κής Πολι­τι­κής. Παρά τα σενά­ρια που είδαν χθες το φως της δημο­σιό­τη­τας, ο εγκλει­σμός στις φυλα­κές Κορυ­δαλ­λού και δη στο υπό­γειο των γυναι­κεί­ων φυλα­κών όπου βρί­σκο­νται οι κατα­δι­κα­σθέ­ντες για συμ­με­το­χή στη «17 Νοέμ­βρη», δεν θεω­ρεί­ται πιθα­νός. Κι αυτό διό­τι το συγκε­κρι­μέ­νο σωφρο­νι­στι­κό κατά­στη­μα λει­τουρ­γεί –εκτός ολί­γων εξαι­ρέ­σε­ων– ως φυλα­κή υπο­δί­κων και όχι καταδίκων. 

Από τη γενι­κή γραμ­μα­τεία εκπέ­μπε­ται το μήνυ­μα ότι οι κατα­δι­κα­σθέ­ντες για συμ­με­το­χή στην οργά­νω­ση δεν θα εκτί­σουν ποι­νές σε φυλα­κές τύπου Α΄, όπως της Αμφισ­σας και της Χαλ­κί­δας όπου βρί­σκο­νται κρα­τού­με­νοι με χαμη­λές ποι­νές π.χ. για οικο­νο­μι­κά εγκλή­μα­τα. Επι­ση­μαί­νε­ται ακό­μα ότι θα οδη­γη­θούν σε φυλα­κή με ξεχω­ρι­στά κελιά αντί θαλά­μων έτσι ώστε να μην είναι πιθα­νή η συνύ­παρ­ξή τους π.χ. με αλλο­δα­πούς κρατουμένους.

Με δεδο­μέ­να τα παρα­πά­νω, πιθα­νό­τε­ρος πρέ­πει να θεω­ρεί­ται ο εγκλει­σμός τους σε ένα ή περισ­σό­τε­ρα από τα σωφρο­νι­στι­κά κατα­στή­μα­τα Μαλαν­δρί­νου, Δομο­κού, Τρι­κά­λων, Χανί­ων και Πάτρας.

Στο μετα­ξύ, εδώ και αρκε­τά εικο­σι­τε­τρά­ω­ρα η Αστυ­νο­μία και κυρί­ως η Διεύ­θυν­ση Ασφά­λειας Αττι­κής και η Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή έχουν εντο­πί­σει και θέσει υπό επι­τή­ρη­ση όσους κρί­θη­καν ένο­χοι για συμ­με­το­χή στην οργά­νω­ση και ενδέ­χε­ται να οδη­γη­θούν στη φυλα­κή. Μετά την ανα­κοί­νω­ση των ποι­νών από το δικα­στή­ριο οι αστυ­νο­μι­κοί θα κλη­θούν να εκτε­λέ­σουν την από­φα­ση και να συλ­λά­βουν τους κατα­δι­κα­σθέ­ντες, σε εκτέ­λε­ση των σχε­τι­κών ενταλ­μά­των, δίχως να μπο­ρεί να απο­κλει­στεί το ενδε­χό­με­νο αμέ­σως μετά την ορι­στι­κή ετυ­μη­γο­ρία να παρου­σια­στούν οικειο­θε­λώς στις αστυ­νο­μι­κές ή εισαγ­γε­λι­κές αρχές. Ξεχω­ρι­στή είναι η περί­πτω­ση του Γιάν­νη Λαγού που έχει εκλε­γεί ευρω­βου­λευ­τής. Κι αυτό διό­τι απαι­τεί­ται σχε­τι­κό αίτη­μα από την ελλη­νι­κή πλευ­ρά προ­κει­μέ­νου τα όργα­να της Ε.Ε. να προ­χω­ρή­σουν σε άρση της βου­λευ­τι­κής του ασυλίας.

«Yπάρ­χει σχε­δια­σμός και συγκε­κρι­μέ­νες εντο­λές από την ηγε­σία, ώστε όλοι οι κατα­δι­κα­σμέ­νοι, για τους οποί­ους δεν θα προ­βλε­φθεί ανα­στο­λή των ποι­νών τους, να οδη­γη­θούν στα σωφρο­νι­στι­κά κατα­στή­μα­τα», δήλω­σε χθες ο υφυ­πουρ­γός Προ­στα­σί­ας του Πολί­τη Λευ­τέ­ρης Οικονόμου.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο