Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: 4 δεκαετίες Ναζί, εγκληματίες, τσιράκια του κεφαλαίου

Τα… 40 χρό­νια από την ίδρυ­σή της πανη­γύ­ρι­σε χθες η ναζι­στι­κή-εγκλη­μα­τι­κή Χρυ­σή Αυγή. Σε κεί­με­νο που ανέ­βα­σαν στο επί­ση­μο φασι­στο­σάιτ τους, οι από­γο­νοι των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών και δοσί­λο­γων της Κατο­χής επι­χει­ρούν να αυτο­πα­ρου­σια­στούν ως… αντισυστημικοί!

«Χρυ­σή Αυγή: 4 δεκα­ε­τί­ες ενά­ντια στο σύστη­μα» έγρα­ψαν οι ελλη­νό­φω­νοι ναζί και γέλα­σαν μέχρι και τα… πορ­τραί­τα του Χίτλερ που έχουν στα γρα­φεία τους. Πηγαί­νο­ντας τη γελοιό­τη­τα ένα βήμα παρα­πέ­ρα, τα χρυ­σαυ­γί­τι­κα απο­βρά­σμα­τα κάνουν λόγο για «δεκα­ε­τί­ες γεμά­τες ιδε­ο­λο­γι­κούς και πολι­τι­κούς αγώνες».

Πράγ­μα­τι, η ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία είναι συνε­πής εδώ και χρό­νια στην υπε­ρά­σπι­ση του κεφα­λαί­ου, των εφο­πλι­στών, της μεγα­λο­ερ­γο­δο­σί­ας. Ως τσι­ρά­κια και μαντρό­σκυ­λα των αφε­ντι­κών οι χρυ­σαυ­γί­τες έχουν δώσει… «αγώ­νες», ενά­ντια στους εργα­ζό­με­νους και στο λαϊ­κό κίνημα.

Το ίδιο το καπι­τα­λι­στι­κό σύστη­μα είναι που τρέ­φει τα «ορφα­νά» του δικτά­το­ρα Μετα­ξά, του Χίτλερ και των χου­ντι­κών καθαρ­μά­των. Το ίδιο σύστη­μα που «τρέ­φει» τους «Μιχα­λο­λιά­κους» , τους «Κασι­διά­ρη­δες» και τους «Λαγούς» χρη­σι­μο­ποιώ­ντας τους ως «μπρά­βους» και σκιά­χτρο ενά­ντια στο εργα­τι­κό-λαϊ­κό κίνημα.

Να τι σημαί­νει Χρυ­σή Αυγή: Ότι πιο σάπιο, ότι πιο εγκλη­μα­τι­κό, ότι πιο απάν­θρω­πο γέν­νη­σε το ελλη­νι­κό πολι­τι­κό σύστη­μα τα τελευ­ταία 45 χρόνια.

Αυτή είναι η αλή­θεια, όσο κι’αν προ­σπα­θή­σουν να τους ξεπλύ­νουν εισαγ­γε­λείς, γραμ­μα­τείς και φαρισαίοι…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο