Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσαυγίτης ο αστυνομικός της ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο;

Απο­λο­γεί­ται τις επό­με­νες ώρες ο 34χρονος αστυ­νο­μι­κός που πυρο­βό­λη­σε στο κεφά­λι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φρα­γκού­λη στη Δυτι­κή Θεσσαλονίκη.

Μιλώ­ντας σήμε­ρα στον ΑΝΤ1, ο πρό­ε­δρος της Πανελ­λα­δι­κής Συνο­μο­σπον­δί­ας Ελλή­νων Ρομά (ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ), Βασί­λης Πάν­τζος, τόνι­σε το ενδε­χό­με­νο η από­πει­ρα δολο­φο­νί­ας του 16χρονου να έχει ρατσι­στι­κά κίνητρα.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ο κ. Πάν­τζος σημεί­ω­σε ότι «ακού­γο­νται διά­φο­ρα, ότι ο συγκε­κρι­μέ­νος αστυ­νο­μι­κός είναι μέλος της Χρυ­σής Αυγής. Μπο­ρεί κάποιος επί­ση­μα να μας πει αν ο συγκε­κρι­μέ­νος αστυ­νο­μι­κός ανή­κει σε κάποιο κόμ­μα και σε ποιο;» ρώτησε.

Ο πρό­ε­δρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΕ πρό­σθε­σε πως «κανέ­νας άνθρω­πος δεν ξυπνά­ει το πρωί να πάει να σκο­τώ­σει έναν άνθρω­πο. Εδώ όμως μιλά­με για ένα γεγο­νός, κλο­πή βεν­ζί­νης, πλημ­μέ­λη­μα, παρα­βα­τι­κή πρά­ξη … πήγε να βάλει βεν­ζί­νη και δεν πλή­ρω­σε. Την ίδια στιγ­μή, οι αστυ­νο­μι­κοί πίνουν καφέ στο ίδιο βεν­ζι­νά­δι­κο. Ενη­με­ρώ­νο­νται εκεί­νη την στιγ­μή. Γνω­ρί­ζουν ότι η παρά­βα­ση είναι για 20 ευρώ».

Ανα­φο­ρι­κά με το γεγο­νός ότι το «Ιππο­κρά­τειο» δεν έχει μέχρι σήμε­ρα προ­χω­ρή­σει σε επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση, ο Β. Πάν­τζος έκα­νε λόγο για «αδι­καιο­λό­γη­τη στά­ση» και για «πρω­το­φα­νή σιω­πή της διοί­κη­σης και των για­τρών του νοσο­κο­μεί­ου έχει τοπο­θε­τη­θεί και η Ομο­σπον­δία των νοσο­κο­μεια­κών γιατρών».

Για τις κινη­το­ποι­ή­σεις των Ρομά τόνι­σε πως κατα­δι­κά­ζε­ται κάθε φορά «κάθε άνο­μη κατά­στα­ση» και υπε­ρα­σπί­στη­κε το δικαί­ω­μα τους να δια­μαρ­τύ­ρο­νται με ειρη­νι­κό τρόπο.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο