Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσαυγίτικου τύπου σχόλιο από πολιτευτή της ΝΔ για την «λίστα Μπογδάνου»

Χθες ήταν ο βου­λευ­τής της ΝΔ Κ. Μπο­γδά­νος που, κατά την γνω­στή πλέ­ον χαφιε­δί­στι­κη τακτι­κή του, δημο­σί­ευ­σε λίστα με ονό­μα­τα νηπί­ων προ­κει­μέ­νου να στά­ξει ρατσι­στι­κό δηλητήριο.

Σήμε­ρα ήταν σει­ρά ενός άλλου στε­λέ­χους της Νέας Δημο­κρα­τί­ας να «χτυ­πή­σει», υπεν­θυ­μί­ζο­ντας σε όλους πως ο ακρο­δε­ξιός λόγος και η ξενο­φο­βία έχει ριζώ­σει για τα καλά στην κυβερ­νώ­σα παρά­τα­ξη του Κυριά­κου Μητσοτάκη.

Σχο­λιά­ζο­ντας την απα­ρά­δε­κτη πρά­ξη του Μπο­γδά­νου, η πολι­τευ­τής της ΝΔ από την Θεσ­σα­λο­νί­κη Αφρο­δί­τη Λατι­νο­πού­λου (γνω­στή για τις προ­κλη­τι­κές της αναρ­τή­σεις) επι­χεί­ρη­σε να… δικαιο­λο­γή­σει τον ομοϊ­δε­ά­τη της, γρά­φο­ντας τα εξής απί­θα­να στο Twitter:

«Συμ­φω­νού­με όλοι πως η δημο­σιο­ποί­ση ονο­μα­τε­πω­νύ­μων στο δια­δί­κτυο και ειδι­κά παι­διών είναι λάθος. Είναι όμως γεγο­νός πως σε ορι­σμέ­νες συνοι­κί­ες η συντρι­πτι­κή πλειο­ψη­φία των παι­διών που φοι­τούν σε νηπια­γω­γεία δεν είναι ελλη­νι­κής κατα­γω­γής δεί­χνο­ντας το μαύ­ρο μέλ­λον που έρχεται».

Όπως ήταν επό­με­νο, η ξενο­φο­βι­κή ανάρ­τη­ση προ­κά­λε­σε αντι­δρά­σεις στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, καθώς δεν είναι η πρώ­τη φορά που η εν λόγω ανεκ­δι­ή­γη­τη πολι­τευ­τής της ΝΔ προ­κα­λεί με ακρο­δε­ξιά «τιτι­βί­σμα­τα» που θα ζήλευαν μέχρι και οι φυλα­κι­σμέ­νοι χρυσαυγίτες.

Η ουσία βρί­σκε­ται αλλού: Στην στά­ση της ηγε­σί­ας της Νέας Δημο­κρα­τί­ας και συγκε­κρι­μέ­να του ίδιου του πρω­θυ­πουρ­γού που απο­φεύ­γουν να κατα­δι­κά­σουν, ξεκά­θα­ρα και χωρίς περι­στρο­φές, τέτοιου είδους «χρυ­σαυ­γί­τι­κες» από­ψεις στε­λε­χών τους.

Για άλλη μια φορά η ΝΔ και η ηγε­σία της ουσια­στι­κά υπο­θάλ­πτουν τύπους και τύπισ­σες σαν τον Μπο­γδά­νο και τη Λατι­νο­πού­λου, συμ­βάλ­λο­ντας στην «επώ­α­ση» του αυγού του φιδιού και στο ξέπλυ­μα της ακρο­δε­ξιάς μαυρίλας.

«Μαύ­ρο μέλ­λον» δεν είναι τα ξένα παι­δά­κια που φοι­τούν σε ελλη­νι­κά σχο­λεία, αλλά οι ακρο­δε­ξιές και ρατσι­στι­κές από­ψεις των κάθε λογής «Μπο­γδά­νων» και των ομοί­ων τους… 

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο