Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσαυγίτικο παραλήρημα του σεσημασμένου ακροδεξιού Φαήλου Κρανιδιώτη

Σε χρυ­σαυ­γί­τι­κο παρα­λή­ρη­μα προ­έ­βη χθες, κατά την διάρ­κεια της εκπο­μπής «Πρό­σω­πο με Πρό­σω­πο» στον ΑΝΤ1, ο γνω­στός ακρο­δε­ξιός Φαή­λος Κρανιδιώτης.

Επι­χει­ρώ­ντας να αλιεύ­σει ψήφους από την ακρο­δε­ξιά δεξα­με­νή υπο­στη­ρι­κτών της ναζι­στι­κής-εγκλη­μα­τι­κής Χρυ­σής Αυγής, ο αντι­πρό­ε­δρος του μορ­φώ­μα­τος «Εθνι­κή Δημιουρ­γία» υπε­ρα­σπί­στη­κε με πάθος την άγρια αστυ­νο­μι­κή κατα­στο­λή κατά του λαού που δια­δη­λώ­νει, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι πρέ­πει να τοπο­θε­τη­θούν… παντού κάμερες.

Ο σεση­μα­σμέ­νος ακρο­δε­ξιός δικαιο­λό­γη­σε τον οδη­γό του γερα­νού της αστυ­νο­μί­ας που, πρίν λίγες μέρες, ανέ­πτυ­ξε ταχύ­τη­τα κοντεύ­ο­ντας να πατή­σει δια­δη­λω­τές στο κέντρο της Αθή­νας, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι βρί­σκο­νταν σε… αυτοάμυνα!

Από το κρε­σέ­ντο χρυ­σαυ­γι­τι­σμού του Κρα­νι­διώ­τη δεν έλλει­ψαν οι ρατσι­στι­κές και απα­ξιω­τι­κές ανα­φο­ρές σε ευπα­θείς κοι­νω­νι­κά ομά­δες, όπως οι μετα­νά­στες και οι Ρομά, με τρό­πο που θα ζήλευε μέχρι και ο κατα­δι­κα­σμέ­νος για σύστα­ση εγκλη­μα­τι­κής συμ­μο­ρί­ας νεο­να­ζί Κασιδιάρης.

Μιλώ­ντας με ύφος δικη­γο­ρί­σκου της Χού­ντας, ο πολι­τι­κός συναί­τε­ρος του φασί­στα Τζή­με­ρου, πλειο­δό­τη­σε για την κατα­στο­λή του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος, φτά­νο­ντας στο σημείο να προ­τεί­νει… ισό­βιο απο­κλει­σμό από τα πανε­πι­στή­μια σε φοι­τη­τές που αγω­νί­ζο­νται για τα αυτο­νό­η­τα δικαιώ­μα­τά τους.

Πάνω στο παρα­λή­ρη­μά του, ο πρώ­ην συνερ­γά­της του τέως πρω­θυ­πουρ­γού Αντώ­νη Σαμα­ρά παρα­δέ­χθη­κε δημό­σια ότι οι κου­κου­λο­φό­ροι που συνα­γε­λά­ζο­νταν με τα ΜΑΤ πριν τη δια­δή­λω­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κη εκτε­λού­σαν υπη­ρε­σία, ήταν δηλα­δή μυστι­κοί αστυ­νο­μι­κοί που στό­χευαν να συλ­λά­βουν τους «μπα­χα­λά­κη­δες». Με λίγα λόγια, παρα­δέ­χθη­κε ότι πράγ­μα­τι η αστυ­νο­μία χρη­σι­μο­ποιεί κου­κου­λο­φό­ρους προ­κει­μέ­νου να δια­λύ­σει συγκε­ντρώ­σεις δημιουρ­γώ­ντας σκη­νι­κό πολέ­μου στο κέντρο των πόλεων.

Για κακή τύχη του Φαή­λου, στο ίδιο πάνελ βρί­σκο­νταν το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Νίκος Σοφια­νός ο οποί­ος έδω­σε πλη­ρω­μέ­νες απα­ντή­σεις στο άθλιο, αυταρ­χι­κό και ρατσι­στι­κό σόου του θλι­βε­ρού ακρο­δε­ξιού πολιτικάντη.

Ν. Σοφια­νός: Η αστυ­νο­μία είναι προ­σα­να­το­λι­σμέ­νη στην κατα­στο­λή του «εχθρού λαού» (VIDEO)

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο