Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης ο Βαζαίος

Ένας τρο­με­ρός Ανδρέ­ας Βαζαί­ος, κατά­κτη­σε το χρυ­σό μετάλ­λιο στα 200μ. μικτή ατο­μι­κή στο Ευρω­παϊ­κό Πρω­τά­θλη­μα 25άρας πισί­νας της Γλα­σκώ­βης, πετυ­χαί­νο­ντας μάλι­στα ρεκόρ Ευρώ­πης! Παράλ­λη­λα έγι­νε ο τρί­τος ταχύ­τε­ρος στον κόσμο! Ο Έλλη­νας κολυμ­βη­τής έκα­νε την τέλεια κούρ­σα και τερ­μά­τι­σε σε 1:50.85, σχε­δόν ένα δευ­τε­ρό­λε­πτο μπρο­στά από τον δεύ­τε­ρο, το Νορ­βη­γό Τόμοε Ζενι­μό­το Χβας (1:51.74), ενώ κατέρ­ρι­ψε το 1:51.36 που είχε ο Λάζ­λο Τσεχ από τις 4/12/2015 και την αντί­στοι­χη διορ­γά­νω­ση της Νετά­νια. Φυσι­κά ο χρό­νος του απο­τε­λεί και πανελ­λή­νιο ρεκόρ, συντρί­βο­ντας το 1:52.38 που είχε κάνει στον πρω­ι­νό προκριματικό.

Όπως το συνη­θί­ζει, ο αθλη­τής του Αλέ­ξαν­δρου Νικο­λό­που­λου έφυ­γε αργά και γύρι­σε τελευ­ταί­ος (!) μετά το 50άρι της πετα­λού­δας, στη συνέ­χεια όμως έβα­λε μπρο­στά τις μηχα­νές και… εξα­φα­νί­στη­κε. Ανέ­βη­κε τρί­τος μετά το ύπτιο και στο πρό­σθιο ξεπέ­ρα­σε ορια­κά τον Νορ­βη­γό, τον οποίο όμως άφη­σε πολύ πίσω στο ελεύ­θε­ρο για να φτά­σει θριαμ­βευ­τι­κά στη νίκη. Ο Ζενι­μό­το Χβας κρά­τη­σε τη δεύ­τε­ρη θέση, αφή­νο­ντας τρί­το τον Γερ­μα­νό κάτο­χο του τίτλου, Φίλιπ Χάιντς (1:52.55), ενώ ο Βρε­τα­νός Ντάν­καν Σκοτ, που είχε πετύ­χει το πρωί τον ταχύ­τε­ρο χρό­νο, έμει­νε μακράν τέταρ­τος (1:53.30) και εκτός βάθρου.

Ο Βαζαί­ος γίνε­ται ο πρώ­τος Έλλη­νας κολυμ­βη­τής που ανα­δει­κνύ­ε­ται πρω­τα­θλη­τής Ευρώ­πης στη μικρή πισί­να, προ­σθέ­το­ντας τον τίτλο αυτό σε εκεί­νον που έχει κατα­κτή­σει από το 2016 στην 50άρα, όταν είχε κερ­δί­σει το ίδιο αγώ­νι­σμα στο Λον­δί­νο. Παράλ­λη­λα, ξεπερ­νά τον Γιάν­νη Δρυ­μω­νά­κο και γίνε­ται ο αθλη­τής με τα περισ­σό­τε­ρα μετάλ­λια σε Ευρω­παϊ­κά Πρω­τα­θλή­μα­τα 25άρας πισί­νας, φτά­νο­ντας τα τέσ­σε­ρα και μάλι­στα σε τρία δια­φο­ρε­τι­κά αγω­νί­σμα­τα και σε τρεις διοργανώσεις…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο