Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χυδαία δήλωση Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο: «Ένας… τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει»!

Σε ένα άθλιο — χρυ­σαυ­γί­τι­κης κοπής — σχό­λιο, από αυτά που μας έχει συνη­θί­σει, προ­χώ­ρη­σε σήμε­ρα ο δημο­σιο­γρά­φος Άρης Πορτοσάλτε.

Μιλώ­ντας στη ραδιο­φω­νι­κή του εκπο­μπή για την εκδί­κα­ση της δολο­φο­νί­ας του Ζακ Κωστό­που­λου (η δίκη διε­κό­πη και θα συνε­χι­στεί στις 6 Νοέμ­βρη), ο Πορ­το­σάλ­τε μίλη­σε με πλή­ρως απα­ξιω­τι­κά λόγια για τον Ζακ, προ­σβάλ­λο­ντας βάναυ­σα τη μνή­μη του και τα αυτιά όσων τον άκου­γαν στο ραδιόφωνο.

Μετα­ξύ άλλων, ο γνω­στός δημο­σιο­γρά­φος απο­κά­λε­σε τον Ζακ Κωστό­που­λο ως έναν «τοξι­κο­αυ­τό που μπή­κε στο κοσμη­μα­το­πω­λείο να ληστέ­ψει». Δηλα­δή, πρω­τού καν ξεκι­νή­σει η δίκη για τη δολο­φο­νία του Ζακ, ο Πορ­το­σάλ­τε έβγα­λε από­φα­ση πως ο δολο­φο­νη­μέ­νος Κωστό­που­λος ήταν ληστής!

Ολό­κλη­ρη η αθλιό­τη­τα που εκστό­μι­σε ο ανεκ­δί­η­γη­τος τύπος που παρι­στά­νει τον δημο­σιο­γρά­φο είναι η εξής:

«Για­τί θα έχου­με σήμε­ρα συγκε­ντρώ­σεις και πορεί­ες; Για­τί αρχί­ζει μια δεύ­τε­ρη δίκη του Ζακ Κωστό­που­λου ‑sic. Αυτού του ανθρώ­που που μπή­κε να ληστέ­ψει και δεν… συνε­λή­φθη, όπως και έπρε­πε ‑μετα­ξύ μας. Έπε­σε εκεί μια… ένας κόσμος εκεί πάνω και έγι­ναν πράγ­μα­τα που δε θα έπρε­πε να συμ­βούν, για να είμα­στε καθα­ροί. Όποιος μπαί­νει σε ένα μαγα­ζί μέσα… για­τί αυτός απο­δεί­χτη­κε ότι είναι τοξι­κο­αυ­τός, δε θα μπω στις λεπτο­μέ­ρειες της υπό­θε­σης. Έγι­ναν πράγ­μα­τα που δεν πρέ­πει να γίνο­νται σε μια κοι­νω­νία, σύμ­φω­νοι; Μπή­κε κάποιος να κάνει διάρ­ρη­ξη, θα ‘ρθει η αστυ­νο­μία να τον συλ­λά­βει. Αυτή είναι η δική μου γνώ­μη. Θα μου πεις, εσύ εφάρ­μο­σέ το στο σπί­τι σου. Δεν μπαί­νω στη κου­βέ­ντα, για­τί η μια κου­βέ­ντα θα φέρει την άλλη, δεν έχει κανέ­να νόη­μα. Το ζήτη­μα είναι ότι γίνε­ται μια δεύ­τε­ρη δίκη που κινη­το­ποιεί πάλι ομά­δες της κοι­νω­νί­ας μας».

Ανα­ρω­τιό­μα­στε αν ο κ. Πορ­το­σάλ­τε, που εκστο­μί­ζει τέτοιες χρυ­σαυ­γί­τι­κης κοπής αθλιό­τη­τες, έχει καθό­λου τσί­πα; Αλλά — θα πεί­τε — ποιός έχα­σε την ντρο­πή για να τη βρουν οι «Πορ­το­σάλ­τε»…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο