Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χυδαία επίθεση, πληρωμένες απαντήσεις…

Συνέ­ντευ­ξη σε σαβ­βα­το­κυ­ρια­κά­τι­κη εφη­με­ρί­δα έδω­σε η τρα­γου­δί­στρια Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου, όπου ανά­με­σα στα άλλα σημειώ­νει: «Ψηφί­ζω ΚΚΕ, αν και δια­φω­νώ σε πολ­λά σημεία, για δύο λόγους: Επει­δή το νιώ­θω ως τιμή για την οικο­γέ­νειά μου και τους παπ­πού­δες μου, που ήταν στο ΕΑΜ — ΕΛΑΣ και σκο­τώ­θη­καν στην Αντί­στα­ση κι επει­δή πιστεύω στην οργα­νω­μέ­νη πάλη».

Η ερμη­νεύ­τρια σχο­λί­α­σε επί­σης τη δια­κυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ, λέγο­ντας ότι «αυτό που με πλη­γώ­νει είναι που μπή­κε στο στό­μα του καθε­νός, ακό­μα και των αμόρ­φω­των, “ε, είδα­με και την πρώ­τη φορά Αρι­στε­ρά τι έκα­νε”. Είναι μαχαί­ρι στην καρδιά».

Στο ίδιο πνεύ­μα, είπε ότι «σε αυτό το σύστη­μα, από τη στιγ­μή που είσαι μέσα στο σύστη­μα, δεν μπο­ρείς να κάνεις την ανα­τρο­πή. Η επα­νά­στα­ση γίνε­ται μόνο από το λαό», ενώ σε άλλο σημείο της συνέ­ντευ­ξης απά­ντη­σε ότι θεω­ρεί την ΕΕ «δικτα­το­ρία». Τέλος, στην ερώ­τη­ση «για­τί δεν βοή­θη­σε το ΚΚΕ τότε τον ΣΥΡΙΖΑ, στις αρχές του 2015;», έδω­σε την εξής απά­ντη­ση: «Πολύ καλά έκα­νε. Το φαντά­ζε­σαι πώς θα ήταν τώρα, αν είχε συνερ­γα­στεί; Ήταν δεδο­μέ­να τα μέτρα, δεν γινό­ταν αλλιώς, θα τα έπαιρναν».

Οι απα­ντή­σεις αυτές ήταν αρκε­τές για να ενερ­γο­ποι­ή­σουν τα πιο χυδαία αντα­να­κλα­στι­κά ορι­σμέ­νων που «δεν σηκώ­νουν μύγα στο σπα­θί τους» όταν θίγο­νται τα ιερά και τα όσια του σάπιου εκμε­ταλ­λευ­τι­κού τους κόσμου και σπεύ­δουν να τον υπε­ρα­σπι­στούν, με μεγά­λες δόσεις αντι­κομ­μου­νι­σμού: Από τα φασι­στοει­δή της Χρυ­σής Αυγής μέχρι διά­φο­ρους υπε­ρα­σπι­στές της ΕΕ και της αντι­λαϊ­κής της πολι­τι­κής, που τσα­κί­ζει και «ματώ­νει» το λαό.

Για όλους αυτούς, είναι ασυγ­χώ­ρη­το μια καλ­λι­τέ­χνι­δα κατα­ξιω­μέ­νη και δημο­φι­λής, κυρί­ως στη νεο­λαία, να δηλώ­νει δημό­σια τη συμπά­θειά της στο ΚΚΕ και την πίστη της στην οργα­νω­μέ­νη πάλη, σε και­ρούς που ο αντι­κομ­μου­νι­σμός φου­ντώ­νει και χύνει δηλη­τή­ριο στις νεα­νι­κές κυρί­ως συνει­δή­σεις. Τους είναι αδια­νό­η­το να ακού­γε­ται από τέτοια χεί­λη λόγος καταγ­γελ­τι­κός για την ΕΕ, που πράγ­μα­τι είναι δικτα­το­ρία για τα δικαιώ­μα­τα και τις σύγ­χρο­νες ανά­γκες των λαών και έχει για επί­ση­μη ιδε­ο­λο­γία της τον αντικομμουνισμό.

Έπε­σαν λοι­πόν πάνω της να τη «φάνε», με ειρω­νεί­ες και απα­ρά­δε­κτα σχό­λια. Από τα προ­σφι­λή τους «μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης» προ­σπά­θη­σαν να «τσα­λα­κώ­σουν» την εικό­να της και τη σχέ­ση της με το κοι­νό, ειδι­κά το νεα­νι­κό. Επει­δή δηλώ­νει ΚΚΕ! Επει­δή δεν υπο­κλί­νε­ται στον ευρω­μο­νό­δρο­μο! Επει­δή μιλά­ει για οργα­νω­μέ­νη πάλη! Κι όλα αυτά με έναν ραφι­να­ρι­σμέ­νο αντι­κομ­μου­νι­σμό, που απο­κα­λύ­πτει τις πραγ­μα­τι­κές τους προ­θέ­σεις. Όμως, μάταια πασχίζουν…

Πλη­ρω­μέ­νη απά­ντη­ση έδω­σε και η ίδια η Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου με ανάρ­τη­σή της, που μετα­ξύ άλλων σημειώ­νει: «Πιστεύω στον προ­σω­πι­κό, αλλά και στο συλ­λο­γι­κό αγώ­να, στα όμορ­φα πράγ­μα­τα, στη μου­σι­κή, στον έρω­τα, στον άνθρω­πο, στην επα­νά­στα­ση. Πιστεύω στην οργα­νω­μέ­νη πάλη και θα στέ­κο­μαι μπρο­στά της προ­σο­χή! (…) Προ­σπα­θώ όλη μου τη ζωή να παρα­μεί­νω συνε­πής στις αρχές και τις θέσεις μου. Και θα συνε­χί­σω να προ­σπα­θώ με πάθος. Εσείς μπο­ρεί­τε, με τη σει­ρά σας, να συνε­χί­σε­τε να πετά­τε λάσπη σε κάθε δια­φο­ρε­τι­κή άπο­ψη, με τη λύσ­σα και το βαθύ σεξι­σμό που συνη­θί­ζε­τε, αλλά να είστε βέβαιοι πως δεν μπο­ρεί­τε να λερώ­σε­τε ούτε την ψυχή, ούτε την τιμή μου».

Πηγή: 902.gr

 

Ο νεο­μα­καρ­θι­σμός καλά κρα­τεί! (Με αφορ­μή την Νατάσ­σα Μπο­φί­λιου και τις δηλώ­σεις της)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο