Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χυδαία επίθεση του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας

Με μια χυδαία επί­θε­ση με αγο­ραί­ες εκφρά­σεις αντέ­δρα­σε ο Ηλί­ας Κασι­διά­ρης στην από­φα­ση του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου της Αθή­νας να εκδώ­σει ψήφι­σμα που αφο­ρά στην εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

Ο χρυ­σαυ­γί­της Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, επι­κε­φα­λής της δημο­τι­κής παρά­τα­ξης της εγκλη­μα­τι­κής ναζι­στι­κής Χρυ­σής Αυγής, στρά­φη­κε κατά των παρα­τά­ξε­ων που στη­ρί­ζουν το ψήφι­σμα λέγο­ντάς τους: «Βγά­λε­τε τον σκα­σμό ξεφτι­λι­σμέ­νοι. Σαβού­ρες, ελε­ει­νοί και τρι­σά­θλιοι». Στη συνέ­χεια απεί­λη­σε με προ­σφυ­γή στη δικαιο­σύ­νη για όσους υπο­γρά­ψουν το ψήφισμα.

Στο ψήφι­σμα που εγκρί­θη­κε κατά πλειο­ψη­φία και έχει τίτλο «στη φυλα­κή οι νεο­να­ζί της Χρυ­σής Αυγής», τονί­ζε­ται μετα­ξύ άλλων ότι «η δίκη αυτή αφο­ρά μια εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση. Η από­φα­ση της δίκης θα αφο­ρά τα δημο­κρα­τι­κά δικαιώ­μα­τα και τις ελευ­θε­ρί­ες όλων. Έχου­με το χρέ­ος και τη δύνα­μη να τα προ­α­σπι­στού­με. Να βάλου­με τέρ­μα στη φασι­στι­κή απειλή».

Επί­σης, στο ψήφι­σμα χαρα­κτη­ρί­ζε­ται «πρό­κλη­ση», η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση που προ­τεί­νει την αθώ­ω­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων. «Αν υιο­θε­τη­θεί» επι­ση­μαί­νε­ται στο ψήφι­σμα, «θα βρε­θού­με αντι­μέ­τω­ποι με την ασύ­δο­τη δρά­ση των ταγ­μά­των εφό­δων, εξο­πλι­σμέ­νων με μια χρη­μα­το­δό­τη­ση 8 εκα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ». Το δημο­τι­κό συμ­βού­λιο της Αθή­νας, τονί­ζε­ται στο ψήφι­σμα, απαι­τεί από το δικα­στή­ριο «να προ­χω­ρή­σει στην παρα­δειγ­μα­τι­κή κατα­δί­κη των δολο­φό­νων νεο­να­ζί . Όχι μόνο του Ρου­πα­κιά, του δολο­φό­νου του Παύ­λου Φύσ­σα αλλά όλης της ηγε­σί­ας που έδι­νε τις εντο­λές και εκπαί­δευε τα μέλη για να εκτε­λούν τις επι­θέ­σεις ενα­ντί­ον μετα­να­στών, αρι­στε­ρών, δημο­κρα­τι­κών πολι­τών, συν­δι­κα­λι­στών κ.ά.».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο